Odrekao se Kosova, zatražili ostalo

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2015, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odrekao se Kosova, zatražili ostalo

Redžep Hoti, zamenik ministra kulture vlasti u Prištini, ni manje ni više, nego preko beogradske "Politike" uputio je pismo predsedniku SANU Vladimiru Kostiću, koji je nedavno rekao da je Kosovo za Srbiju izgubljeno i da više ne treba da pokušava da ga povrati.

Provokacija ili lekcija za prevaspitavanje, tek se Hoti odvažio da u 15 tačaka objašnjava kako Srbija treba da odustane od svog "srednjovekovnog, mitskog, izmanipulisanog identiteta" i upozori šta je čeka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ako ga ne posluša.

Takođe, očekuje i da Srbija pozicionira "Republiku Kosovo u okviru jasne strategije koja garantuje suverenost Srbije i služi predupređivanju mogućih separatizama unutar nje, kada je reč o AP Vojvodina, mađarskom pitanju, kao i pitanju drugih etnija, Bošnjaka i Albanaca u Sandžaku i preševskoj dolini". Kampanju Srbije vezanu za Unesko, Hoti je ocenio na lošem srpskom kao "divlju i jednu od najvećih i najštetnijih grešaka".

Vladimir Kostić, pismo vidi kao "neskrivenu provokaciju, iza čijih okvira često ispraznog govora političke korektnosti viri lice mržnje i predrasuda".

- O istorijskim falsifikatima i ljupkoj podeli naša dva naroda na ekstreme u svakom pogledu, nemam nameru da odgovaram. Zadržavam pravo da se stidim zbog njegovog zoološkog pristupa. Sredina u kojoj živim je izgubila pravo na naivnost i umeće da pronikne u prave namere njegovog pisma - ocenio je Kostić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.