OTAC IZBO BLIZANCE STARE 40 DANA Jedna beba preminula od uboda u srce

Izvor: Blic, 21.Feb.2017, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTAC IZBO BLIZANCE STARE 40 DANA Jedna beba preminula od uboda u srce

Dve bebe, blizanci stare 40 dana izbodeni su juče oko 19 sati u mestu Štrpce na Kosovu. Jedna beba je preminula, dok je druga prebačena u Klinički centar u Nišu. Blizance je iz za sada nepoznatih razloga izbo otac.

Dejan Krstičić, profesor fizičkog vaspitanja u srednjoj školi u Štrpcu osumnjičen je da je sinoć izbo dve bebe, rečeno je u kosovskoj policiji, a prenela je agencija Srna. Policija je odmah izašla na lice mesta i uhapsila Krstičića.

Upravnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << hirurgije u bolnici u Gračanici Dragan Perić rekao je da je reč o blizancima muškog pola od 40 dana.

Perić je naveo da je jedna beba dovezena mrtva, a druga je u teškom stanju odmah prevezena u Niš i nalazi se na odjeljenju intenzivne njege.

Dragoljub Živanović, pomoćnik direktora Klinike za dečiju hirurgiju i ortopediju u Nišu kaže da je beba po dolasku u operisana, da je njeno stanje stabilno, i da trenutno nije u životnoj opasnosti.

On je potvrdio da je reč o dečaku starom 40 dana koji je priimljen sa povredama trbuha, vrata i lista.

- Dete je imalo jednu ubodnu ranu na trbuhu, na vratu i posekotinu na licu. Urađena je dijagnostika i rane su hirurški zbrinute. Beba je stabilno, trenutno nije životno ugrožena - rekao je Živanović.

Iako je dete imalo ubodnu ranu na trbuhu, na sreću nije bilo povreda unutrašnjih organa.

Prema rečima dr Živanovića dete se nalazi na odeljenju intenzivne nege i njegovo stanje se neprekidno prati.

Druga beba, dečak koji je podlegao povredama uboden je u predelu vrata najverovatnije oštrim predmetom. On je preminuo na putu od Štrpca do Gračanice.

- Radi se o blizancima uzrasta negde oko 40 dana, jedno dete je doneseno bez znakova života, i ono je imalo jednu ubodnu ranu u predelu prednje strane grudnog koša. Pokušana je reanimacija, međutim nije dala nikakve rezultate. Pošto se rana nalazi u predelu srca, najverovatnije je povređen neki od velikih krvnih sudova - rekao je dr Dragan Perić za RTK2.

On je potvrdio da je druga beba probodena u stomak.

Prema njegovim rečima, zdravstveno stanje povređene bebe je stabilizovano i ona je van životne opasnosti.

Ova porodična tragedija dogodila se sinoć oko 19.00 časova u porodičnoj kući u Štrpcu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nezapamćen zločin na Kosovu: Otac izbo nožem bebe blizance, jedna umrla, druga se bori za život!

Izvor: Vesti-online.com, 21.Feb.2017

Dve bebe, blizanci, stare 40 dana izbodeni su u ponedeljak oko 19 sati u mestu Štrpce na Kosovu. Jedna beba je preminula, dok je druga prebačena u Klinički centar u Nišu. Blizance je iz za sada nepoznatih razloga izbo otac...Dejan Krstičić (35), profesor fizičkog vaspitanja u srednjoj školi u...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.