OEBS obučava bivše pripadnike Civilne zaštite

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2016, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OEBS obučava bivše pripadnike Civilne zaštite

Misija OEBS-a na Kosovu započela je danas obuku za 378 bivših pripadnika Civilne zaštite iz severnog Kosova o institucionalnom i pravnom okviru na Kosovu, uključujući i prava zajednica.

Obuka u trajanju od šest nedelja organizuje se na zahtev kosovskog ministarstva za dijalog i održava se na Akademiji za javnu bezbednost u Vučitrnu, saopšteno je iz OEBS-a.

Misija OEBS-a sprovodi ovu obuku kao deo svoje podrške sprovođenju briselskog sporazuma koji je postignut >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << između Prištine i Beograda pod pokroviteljstvom Evropske unije, rekao je šef Misije OEBS-a na Kosovu, ambasador Žan Klod Šlumberže.

„Srećni smo što možemo da doprinesemo ovom procesu i verujemo da će na kraju rezultat biti pružanje boljih usluga za ljude iz svih zajednica na Kosovu. U ime aktera želeo bih takođe da se zahvalim Akademiji za javnu bezbednost i njenom osoblju na podršci i na obezbeđivanju prostorija za obuku“, rekao je on.

Uz Šlumberžea, na otvaranju su govorili i ministarka za dijalog Edita Tahiri, generalni sekretar u Ministarstvu za administraciju lokalne uprave, Besnik Osmani, generalni direktor Akademije za javnu bezbednost Ismail Smakići, kao i predstavnica Euleksa Eva Gutjahr.

Ugovore je nedavno potpisalo 378 polaznika i oni će raditi u različitim ministarstvima i agencijama na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Misija OEBS-a na Kosovu obučava bivše pripadnike „Civilne zaštite“

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Feb.2016

Misija OEBS-a na Kosovu započela je obuku 378 bivših pripadnika „Civilne zaštite“ iz severnog Kosova o institucionalnom i pravnom okviru na Kosovu, uključujući i prava zajednica...Obuka u trajanju od šest nedelja organizuje se na zahtev kosovskog ministarstva za dijalog i održava se na Akademiji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.