Izvor: HotSport.rs, 04.Maj.2016, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODGOVOR KRIMU: Iz UEFA objasnili zašto su odlučili da prihvate FS Kosovo

Iznenađujuća jučerašnja informacija da je tzv. Kosovo primljeno za članicu UEFA odjeknula je i do Krima.

Čim je odlučeno da će kosovski fudbalski Savez biti primljen u UEFA stigla je reakcija i od strane Fudbalskog saveza Krima koji sada takođe želi da uđe u Evropsku kuću fudbala.
TEŽINA ODLUKE UEFA: Partizan i Zvezda s Kosovarima?
Međutim, iz UEFA je stigao brz odgovor >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << kojim je objašnjeno zbog čega je južna srpska pokrajina primljena.
– Situacija oko Krima i Kosova nije ista. Možda me predsednik FS Krima nije dobro shvatio. Veliki broj članica Ujedinjenih nacija priznao je Kosovo, dok sa Krimom nije tako. A prijem u UEFA od toga zavisi – izjavio je František Laurinec.
– Pratimo politički razvoj situacije, Republiku Krim mora da prizna većina zemalja članica UN. U slučaju Kosova, taj broj je preko 100, a kada to bude i u slučaju Krima, moći će da razmišlja o prijemu u UEFA – zaključio je Laurinec.
VOKRI OZBILJNO PROVOCIRA: Samo je Hrvatska bolja od nas, možda i Srbija
Pogledaj vesti o: Fudbal,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na HotSport.rs...






Povezane vesti

(FOTO) RUŽIĆ ZAGRLJEN SA VOKRIJEM: Sportski i ljudski, nek se igra fudbal

Izvor: Kurir, 05.Maj.2016, 10:55

...Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Branko Ružić prvi je srpski političar koji je javno podržao nedavnu odluku UEFA o primanju Kosova u njihovo članstvo, a očigledno je i već isplanirao da s njima odigra jedan meč!..Iako se prethodnih dana cela Srbija digla na noge kad je samoproglašena...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.