Na slobodi Srbi pritvoreni posle tuče na Kosovu

Izvor: B92, 27.Jul.2016, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na slobodi Srbi pritvoreni posle tuče na Kosovu

Kosovska Mitrovica -- U Osnovnom sudu u Peći izrečena je uslovna kazna četvorici Srba iz centralne Srbije, koji su bili u pritvoru u Gnjilanu od 20. juna.

Tada ih je Kosovska policija privela na putu Klina-Peć, pri povratku sa seoske slave u selu Petrič.

Marko Lukić, Srđan Stašić, Nenad Rakić i Bojan Tomić privedeni su posle tuče u kojoj su povređena dva policajca, a nekolicina Srba pretučena.

Albanci su prijavili da ih je grupa Srba provocirala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mašući srpskom zastavom.

Do tuče je došlo kada su pripadnici Kosovske policije zaustavili automobile kojima su organizovano došli na slavu na ostacima porušene crkve u selu Petrič.

Privedena su šestorica Srba, od kojih su dvojica oslobođena pošto su platila kazne od po nekoliko stotina evra, a ostaloj četvorici je određen pritvor.

Sudija Osnovnog suda u Peći Sejdi Bljakaj danas je izrekao uslovnu kaznu četvorici Srba od četiri meseca zatvora, koja će se izvršiti ukoliko u roku od godinu dana budu ponovili krivično delo ometanja službenika u vršenju dužnosti.

"Zadovoljan sam ishodom i činjenicom da će moj branjenik još danas biti sa svojom porodicom", rekao je za Betu advokata Dejan A.Vasić i zahvalio "tužilaštvu i sudu na iskazanoj profesionalnosti i nepristrasnosti kao i oficiru za vezu Srbije u Prištini Dejanu Pavićeviću, na nesebičnoj podršci".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.