Mediji značajan instrument jačanja demokratije

Izvor: Akter, 03.Maj.2015, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji značajan instrument jačanja demokratije

Premijer Kosova Isa Mustafa ocenio je danas da su mediji značajan instrument jačanja demokratije u kosovskom društvu i da se ugrožavanjem njihove nezavisnosti "minira ljudska sloboda i odgovorna vladavina"

 "Moja filozofija vladanja isključuje pretnje medijima, jer svuda gde se preti nezavisnosti medija, tu se minira ljudska sloboda i odgovorna vladavina. Vlada koju ja vodim podržaće novinare u naporima da budu slobodni i nezavisni", naveo je Mustafa povodom Svetskog dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << slobode medija.

Od dolaska na vlast, vlada na čijem je čelu pokušala je da prenese poruku partnerstva sa medijima, građenu na osnovama odgovornosti prema građanima, napisao je kosovski premijer na svom Fejsbuk (Facebook) profilu.

Mustafa je pozvao sve novinare i medije da se svim kapacitetima angažuju da odgovorno i cašno ostvare misiju za koju su se opredelili i tako postanu značajan instrument jačanja demokratije u kosovskom društvu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.