Makedonija: Operacija makedonske policije

Izvor: Akter, 26.Apr.2015, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija: Operacija makedonske policije

Makedonsko ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je veliku policijsku operaciju u blizini granice s Kosovom, odnosno u selima Gošince, Brest i Malina Mahala

Pretražujući kuće u ovom regionu, koje su uglavnom napuštene, policija je pronašla oružje i municiju, prenosi agencija MIA.

U utorak je, prema saopštenju makedonske policije, četrdesetak osoba u uniformama raspuštene Kosovske oslobodilačke armije (UČK) napalo policijsku osmatračnicu u Gošincima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << na severnoj granici s Kosovom, tridesetak kilometara od Skolja.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Ivo Kotevski je istakao da je ta grupa očigledno ušla sa Kosova u Makedoniju rano u utorak. Ona je na kratko zarobila četvoricu makednoskih policajaca, koji su pušteni posle pola sata. U incidentu nije bilo povređenih.

Kotevski je ovaj incident opisao kao "veoma ozbiljan", ocenjujući da je Makedonija "meta terorističkih napada".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.