Kosovo ima bezrezervnu podršku Vašingtona

Izvor: B92, 28.Mar.2017, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kosovo ima bezrezervnu podršku Vašingtona"

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Hojt Brajan Ji je u Prištini ponovio da Kosovo ima bezrezervnu podršku SAD.

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji i Ji su razgovarali o aktuelnim kretanjima na Kosovu i u regionu, o odličnim odnosima između dve zemlje, koji su konsolidovani u specifično prijateljstvo i odnose u mnogim oblastima, saopšteno je iz kabineta predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kosovskog parlamenta.

"Hojt Ji je predsedniku Veseljiju potvrdio snažnu podršku Kosovu na putu evroatlantskih integracija, izražavajući bezrezervnu podršku Kosovu. On je istovremeno zatražio da prioriteti u angažovanju institucija Kosova budu donošenje razvojnih ekonomskih politika, povećanje transparentnosti, dobra vladavina i borba protiv korupcije", navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka bilo je reči i o odgovornostima koje ima Kosovo kao nezavisna i suverena država u odnosu na svoje građane, ali i susedne zemlje.

Zahvaljujući na podršci koju su SAD dale i daju Kosovu, Veselji je Jia informisao o najnovijim kretanjima na Kosovu, opredeljenju institucija da vode napred proces evropskih integracija, kao i o ubrzanju ekonomskog razvoja i dobrobiti građana na unutrašnjem planu.

Visoki američki diplomata tokom dana se susreo sa zamenikom premijera Kosova Branimirom Stojanovićem i šefom poslaničke grupe Srpske liste Slavkom Simičem kao i ministarkom za dijalog sa Beogradom Editom Tahiri.

Za sutra su najavljeni sastanci sa ministrom za Bezbednosne snage Kosova Hakijem Demolijem i komandantom BSK, generalom Rahmanom Ramom.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na B92...






Povezane vesti

HOJT BRAJAN JI U PRIŠTINI: Kosovo ima bezrezervnu podršku Vašingtona

Izvor: Kurir, 28.Mar.2017

...Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji i JI su razgovarali o aktuelnim kretanjima na Kosovu i u regionu, o odličnim odnosima iozmeđu dve zemlje, koji su konsolidovani u specifično prijateljstvo i odnose u mnogim oblastima, saopšteno je iz kabineta predsednika kosovskog parlamenta.."Hojt Ji...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.