KiM: Tinejdžerke htele u džihad

Izvor: B92, 04.Maj.2015, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KiM: Tinejdžerke htele u džihad

Kosovska policija sprečila je dve četrnestogodišnje devojčice koje su planirale da se pridruže organizaciji Islamska država, piše prištinski Zeri.

Ćendresa Zejnulahu i Altina Saljihu iz sela Trpeza kod Vitine, drugarice iz detinjstva, krenule su 28. marta, bez ičijeg znanja, da se priključe islamističkim grupama ISIS-a u Siriji.

One su, kako se navodi, pokušale da ilegalno pređu granicu između Kosova i Makedonije u čemu ih je sprečila Kosovska policija.

Devojčice su, inače, učenice IX razreda Osnovne škole "Hisen Trpez" iz sela Trpeza.

Ovaj događaj šokirao je sve meštane tog sela u kome živi oko 2.200 stanovnika.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Maloletnice iz Vitine sprečene da se pridruže ISIS-u

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Maj.2015

Kosovska policija sprečila je dve četrnestogodišnje devojčice koje su planirale da se pridruže organizaciji Islamska država, piše danas prištinski Zeri...Čendresa Zejnulahu i Altina Saljihu iz sela Trpeza kod Vitine, drugarice iz detinjstva, krenule su 28. marta, bez ičijeg znanja, da se priključe...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.