KiM: Građani sprečili prinudno iseljenje srpske porodice

Izvor: Vesti-online.com, 29.Maj.2015, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KiM: Građani sprečili prinudno iseljenje srpske porodice

Specijalne jedinice kosovske policije povukle su se danas (29. maj) isped kuće Danila Ilića u centru severne Kosovske Mitrovice, čime je odloženo prinudno iseljavanje ove srpske porodice.

Građani, koji su se jutros okupili ispred kuće Ilića, spečili su njihovo iseljavanje.

Ispred kuće Danila Ilića, čije je iseljenje najavljeno danas, pored građana koji su svojom podrškom pokušali da spreče iseljavanje ove srpske porodice, okupio se i veliki broj specijalaca >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kosovske policije.

Pripadnici policije su od građana zatražili da se pomere kako bi vlasnika iselili iz kuće, ali su građani bili odlučni u nameri da to ne dozvole i situacija je bila napeta.

Sve ovo se dešavalo ispred kapije osnovne škole "Sveti Sava" u kojoj se odvija nastava.

Na licu mesta bili su i prethodni vlasnici od kojih je Danilo Ilić kupio kuću. Ilić je pre 13 godina kupio kuću pored škole u strogom centru Severne Mitrovice, a sada je mogao da ostane bez nje, jer mu je pretilo prinudno iseljenje.

Kosovski Albanac dobio je sudski spor, u kojem Ilić uopšte nije učestvovao, da je vlasnik imanja i kuće.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.