Jahjaga: Priština privržena dijalogu sa Beogradom

Izvor: Blic, 18.Dec.2014, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahjaga: Priština privržena dijalogu sa Beogradom

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je u godišnjem obraćanju parlamentu rekla da Priština ostaje privržena dijalogu sa Beogradom i zatražila da Kosovo što brže ispuni obavezu i formira Specijalni sud.

Ona je takođe oštro kritikovala političke partije zbog šestomesečne krizu posle izbora i ocenila da je to nanelo veliku štetu Kosovu.

Jahjaga je ocenila da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kosovo mnogo uradilo u borbi protiv verskog terorizma i dodala da je potrebna saradnja sa svim zajednicama u borbi protiv njega.

Predsednica Kosova je kritikovala javne nabavke i pravosudje, a izrazila je i zabrinutost zbog izolacije Kosova. Ona je dodala da će učiniti sve da se utvrdi istina o nestalima i da se njihova tela pronadju i vrate porodicama.

Jahjaga je pomenula i uspeh džudistkinje Majlinde Keljmendi verujući da ce ona postati šampion na Olimpijskim igrama u Riju.

Opozicione političke partije Samoopredeljenje, Alijansa za budućnost Kosova i Inicijativa za Kosovo su napustili sednicu kada je predsednica počela obraćanje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jahjaga: Mi smo privrženi dijalogu

Izvor: B92, 18.Dec.2014

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je rekla da Priština ostaje privržena dijalogu sa Beogradom i zatražila da se brže ispuni obaveza i formira Specijalni sud...Ona je u godišnjem obraćanju parlamentu oštro kritikovala političke partije za šestomesečnu krizu posle izbora i ocenila da je to nanelo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.