Izjava Lunačekove je stav funkcionera

Izvor: Beta, 02.Mar.2015, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izjava Lunačekove je stav funkcionera

BEOGRAD, 2. marta 2015. (Beta) - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je u ponedeljak da je izjava potpredsednice Evropskog parlamenta Urlike Lunaček da će priznavanje Kosova biti uslov za ulazak Srbije u EU, stav jednog funkcionera, a ne institucije.

Vulin je novinarima u Skupštini Beograda rekao da je takva izjava vid pritiska, ali da je to stav jedne osobe.

"Što se nas tiče, priznanje Kosova ne dolazi u obzir", istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << je Vulin.

Kako je naveo, put Srbije ka Evropskoj uniji ne vodi preko Kosova, već preko 35 poglavlja od kojih se jedno odnosi na Kosovo.

Urlike Lunaček izjavila je u nedelju da će u njenom narednom izveštaju o Kosovu pisati da je postignut izvestan napredak kada je reč o severu Kosova, ali i dodala da će normalizacija odnosa i priznanje Kosova biti uslov za ulazak Srbije u Evropsku uniju.

"Za tako nešto ne postoji nikakav dokument, ali je to politički konsenzus - normalizovani odnosi sa Kosovom i na kraju i priznavanje Kosova biće uslov za ulazak Srbije u EU", rekla je Lunaček u intervjuu Kuriru.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Vulin: Pritisak jedne osobe iz EU

Izvor: B92, 02.Mar.2015

Ministar Aleksandar Vulin rekao je da izjava potpredsednice EP Urlike Lunaček da će priznavanje KiM biti uslov za ulazak Srbije u EU, nije stav institucije...Vulin je novinarima u Skupštini Beograda rekao da je takva izjava vid pritiska, ali da je to stav jedne osobe..."Što se nas tiče, priznanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.