Đurić: Umereni sam optimista po pitanju srpskih pasoša

Izvor: N1 televizija, 28.Maj.2016, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Umereni sam optimista po pitanju srpskih pasoša

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je umereni optimista da će problem građana na Kosovu i Metohiji koji imaju biometrijski pasoš Republike Srbije uskoro biti rešen.

"Sasvim je sigurno, i to mogu da preuzmem odgovornost pred građanima, da nećemo ostaviti naše građane na Kosovu i Metohiji bez važećih dokumenata sa kojima mogu bez viza da putuju u EU", kazao je Đurić Radio-televiziji >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Srbije.

Đurić je rekao da je delegacija Srbije predočila evropskim zvaničnicima da je neprihvatljivo da građani Srbije sa Kosova teže ulaze u zemlje EU sa zvaničnim biometrijskim pasošem Republike Srbije, nego ljudi koji dolaze u Evropu bez ijedne putne isprave.

On je istakao da je delegacija Srbije "na tu temu bila posebno oštra", pošto je i predsednik vlade stavio u zadatak da se to pitanje hitno reši.

Đurić je rekao da je "umereni optimista" da će taj problem biti rešen u kraćem roku, ali da ipak, režim prijema u te države ne zavisi od Srbije.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.