Đurić: Sa Vacićem raskinut ugovor o delu

Izvor: N1 televizija, 24.Jan.2017, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Sa Vacićem raskinut ugovor o delu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je da je s Mišom Vacićem danas raskinut ugovor o delu.

"Miša Vacić je mojom odlukom angažovan u Kancelariji za KiM, po osnovu privremenog ugovora o delu, na poslovima podrške u humanitarnim aktivnostima u pokrajini, a ne kao državni službenik ili savetnik, iako se tako predstavlja", naveo je Đurić.

Kako je naveo Đurić, u saopštenju nakon gostovanja Vacića na N1 televiziji, u >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << periodu od dva meseca Vacić je više puta bez njegove saglasnosti, koordinacije i ovlašćenja "samovoljno koristio Kancelariju za ličnu promociju, čime je povredio i radnu disciplinu i naša interna pravila službe".

"Očigledno da se nije snašao u državnoj upravi, u kojoj, da bi bila efikasna, mora da vlada timski duh, ali i disciplina, stroga hijerarhijska ustrojenost i jasna podela posla, ovlašćenja i odgovornosti. 

Očigledno je i da Vacić ne razlikuje status i ovlašćenja državnog službenika ili poziciju savetnika (direktora), koja uzgred ne postoji sistematizacijom radnih mesta, od lica angažovanog po osnovu privremenog ugovora o delu za obavljanje određenog posla", naveo je Đurić.



Dodaje da su poslovi kojima se Kancelarija bavi "dovoljno ozbiljni i osetljivi da bi se mogla tolerisati bilo kakva vrsta samovoljnih javnih istupa njenih službenika ili angažovanih lica".

"Najviše zbog toga, ali i zbog činjenice da je u predstojećem periodu smanjena potreba za daljim njegovim angažmanom na poverenim poslovima, Vaciću je danas raskinut ugovor o delu, koji je važio do kraja ovog meseca", naveo je Đurić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju kaže da veruje da "u odbranu srpskih interesa na Kosovu i Metohiji treba da se uključe svi građani bez obzira na njihovo političko, ideološko, versko, nacionalno i svako drugo opredeljenje, ukoliko im je stalo do suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije."

"Vaciću je zato, poput mnogih drugih, pružena šansa. Primljen je i kolegijalno dočekan u timu odgovornih i posvećenih ljudi koji samopregorno rade na zaštiti interesa naše države i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, ali je pokazao nedovoljnu spremnost da postane timski igrač. 

Vaciću želim sreću i uspeh u humanitarnom delovanju u našoj južnoj pokrajini, ali će tim poslom morati da nastavi da se bavi izvan Kancelarije za Kosovo i Metohiju", naveo je Đurić u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić otpustio Mišu Vacića

Izvor: Telegraf.rs, 24.Jan.2017

Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM, odlučio je da se zahvali na saradnji Miši Vaciću, tako da on više neće biti angažovan u Kancelariji...- Vacić je mojom odlukom angažovan u Kancelariji za KiM, po osnovu privremenog ugovora o delu, na poslovima podrške u humanitarnim aktivnostima u...

Nastavak na Telegraf.rs...

Đurić saopštio da je raskinuo radni ugovor Miše Vacića

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Jan.2017

Direktor Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije Marko Đurić saopštio je da je sa Mišom Vacićem, inače bivšim liderom desnog ekstremističkog pokreta "1389", raskinut ugovor o delu. "Miša Vacić je mojom odlukom angažovan u Kancelariji za KiM, po osnovu privremenog ugovora o delu, na poslovima...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.