Đurić: Očekujemo fer suđenje Ivanoviću

Izvor: RTS, 27.Avg.2014, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Očekujemo fer suđenje Ivanoviću

Šef Kancelarije za Kosovo i Metohije Marko Đurić očekuje da suđenje Oliveru Ivanoviću bude fer i da se odbrani da dovoljno vremena za adekvatnu pripremu odbrane. Zahtev odbrane je da rok od 30 dana bude produžen, kaže Đurić za RTS.

Marko Đurić je, gostujući u Dnevniku RTS-, rekao da je timu za odbranu Olivera Ivanovića potreban adekvatan vremenski period da prikupi dokaze i materijale, s obzirom na to da je optužba imala 15 godina vremena za prikupljanje materijala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Zahtev odbrane je da rok od 30 dana za pripremu bude produžen, rekao je Đurić i dodao da bi bilo dobro da taj zahtev bude uvažen, jer postoji mogućnost da bude održano još jedno pripremno ročište.

Đurić je rekao da je Oliver Ivanović borbenog raspoloženja, u čemu ima podršku kako svoje porodice i saradnika, tako i države Srbije.

Ističe da Srbija stoji ne samo uz Olivera Ivanovića, već i uz ostale koji su optuženi u ovom procesu koji je, dodaje, u političkom smislu pogodio celu srpsku zajednicu na Kosovu i Metohiji.

"Mi pre svega zahtevamo da oni budu pišteni da se brane sa slobode, jer nema nijednog ozbiljnog, pravnog argumenta da oni budu u pritvoru dalje... Mislim da je veoma važno da se ovaj postupak sprovodi fer i da ne bude daljeg udaljavanja našeg naroda i institucija koje su nosioci pravosuđa u pokrajini", naglasio je Đurić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đurić: Tražimo duži rok za Ivanovićevu odbranu

Izvor: RTS, 27.Avg.2014

Šef Kancelarije za Kosovo i Metohije Marko Đurić očekuje da suđenje Oliveru Ivanoviću bude fer i da se odbrani da dovoljno vremena za adekvatnu pripremu odbrane. Zahtev odbrane je da rok od 30 dana bude produžen, kaže Đurić za RTS...Marko Đurić je, gostujući u Dnevniku RTS-, rekao da je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.