Bliska Muslimanskoj braći u Egiptu: Zatvorena Asocijacija za kulturu na Kosovu

Izvor: Svet, 24.Sep.2014, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bliska Muslimanskoj braći u Egiptu: Zatvorena Asocijacija za kulturu na Kosovu

Jedna od 64 sumnjive organizacije na Kosovu – Asocijacija za kulturu, vaspitanje i obrazovanje (AKEA), bliska Muslimanskoj braći u Egiptu, prestala je da radi.
Kako navodi list Zeri, sedište ove organizacije koje se nalazilo u višespratnici u naselju Dragodan u Prištini je zatvoreno, kao i ogranci ove organizacije koji su se nalazili širom Kosova, prenosi Tanjug.
Sličnu sudbinu je, prema izvorima Zerija, doživela i organizacija “Kosova ejd development” >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << i organizacija “El agl Ai Islami”, koja se, iako je u mnogim evropskim zemljama bila sumnjiva, na Kosovu bavila izgradnjom različitih džamija, na zahtev Islamske verske zajednice Kosova.
Bez obzira na zatvaranje ovih organizacija, kosovska policija nije komentarisala ovu akciju, kao ni Specijalno tužilaštvo.
Kako saznaje Zeri, organizacija AKEA koja je bliska Muslimanskoj braći u Egiptu i koja ima i podršku predsednika Turske Redžepa Taipa Erdogana, zatvorena je na zahtev Specijalnog tužilaštva.
Specijalno tužilaštvo je u poslednjih nekoliko meseci dalo prioritet istrazi krivičnih dela povezanih sa terorizmom i širenjem verskog ekstremizma, u okviru čega je istražila i sumnjive organizacije povezane sa islamskim zemljama, posebno sa Sirijom i Irakom.
Izvor: RTS
Foto: Facebook
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.