Berlin se neće uplitati u formiranje kosovskih institucija

Izvor: Blic, 02.Sep.2014, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlin se neće uplitati u formiranje kosovskih institucija

Berlin se neće uplitati u formiranje novih kosovskih institucija, ali insistira na nastavku dijaloga sa Srbijom i formiranju Specijalnog Suda, piše dnevnik "Koha Ditore".

Bilo ko da formira vladu Kosova trebalo bi da nastavi dialog sa Srbijom i da funkcionalizuje Specijalni Sud, poruka je Brisela. Od Beograda se zahteva da se distancira od Moskve, da se više približi Briselu i da se priprema za "priznavanje ili nešto slično tome" nezavisnog Kosova, piše dnevnik.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Berlin nema ništa protiv da deo vlade bude i Samoopredeljenje, ako promeni pristup dijalogu sa Srbijom. Nakon susreta nemačkih zvaničnika sa  predstavnicima Samoopredeljenja ocenjeno je da se takva promena ne može očekivati od Albin Kurtija.

- Lično ne vidim šansu da se sada to može desiti - rekao je za "Koha Ditore" dobro obavešteni izvor iz Berlina.

Bilo kako bilo za Berlin je sve ovo jedan proces i prošlonedeljna konferencija više je bila simbolična sa ciljem slanja poruke regionu u vremenu kada je pažnja sveta okrenuta u pravcu Ukrajine, Sirije i Iraka, zaključuje "Koha Ditore".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nemačka insistira na dijalogu Prištine s Beogradom

Izvor: Blic, 02.Sep.2014

Stav Berlina je da će bilo koja grupacija koja uspe da formira novu kosovsku vladu morati da nastavi pregovore sa Srbijom i da obezbedi uslove za funkcionisanje specijalnog suda za zločine OVK, piše danas dnevnik Koha ditore...Istovremeno, od Beograda se traži da se distancira od Moskve, da se dodatno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.