Stari recepti juga Srbije: Musaka od pečenih paprika i šampinjona sa mesom

Izvor: JuznaSrbija.info, 22.Apr.2017, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari recepti juga Srbije: Musaka od pečenih paprika i šampinjona sa mesom

Ako su vam u zamrzivaču ostale dve-tri kese pečenih paprika ovo je prava vreme da napravite današnji ručak, dok sveže paprike ne pojeftine na pijaci i marketima.

POTREBNO JE:

13 paprika, 5 jaja, 4 dl mleka, 2 crvena luka, 500 g mešanog mlevenog mesa, 500 g šampinjona, 2 dl soka od paradajza, suvi začin, so, biber, bosiljak, brašno za pohovanje, ulje. ZA PRELIV:, 2 dl kisele pavlake, 2 jaja, malo mleka.

PRIPREMA:

Paprike >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << poređajte u tepsiju i pecite ih dok ne budu gotove. Kada su gotove, prekrijte ih krpom i stavite da se ohlade. Ogulite ih i napravite filete. Napravite prvo smesu ko za palačinke od jaja, mleka i brašna, ali da bude gušće. Na vruće ulje stavljajte paprike namočene u gustu smesu za palačinke. Stavljajte ispohovane filete na papirnate ubruse da upiju suvišnu masnoću. Za to vreme na luku dinstajte meveno meso, dodajte sitno naseckane pečurke i nakon 15 minuta dinstanja dodajte sok od paradajza. Začinite i ostavite da se malo ukuva. Nauljite tepsiju i stavite red pohovanih paprika, pa red mesa sa pečurkama i tako dok ne potrošite sav materijal. Napravite smesu od jaja, pavlake i mleka i prelijte preko izrezane musake, kako bi preliv ušao u musaku.

Stavite da se peče na 200 stepeni dok ne porumeni.

Poslužite uz kiselo mleko i zelenu salatu.

Prijatno!

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.