Povodom godišnjice genocida nad Srbima u Sarajevu 1992-1995

Izvor: KMnovine.com, 28.Feb.2017, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povodom godišnjice genocida nad Srbima u Sarajevu 1992-1995

Pres konferencija, Povodom godišnjice genocida nad Srbima u Sarajevu 1992-1995, biće održana u sredu, 1. marta 2017. u 11č u "Press centru Udruženja novinara Srbije," Knez Mihailova 6/III, Beograd.




 
Povodom godišnjice genocida nad Srbima u Sarajevu 1992-1995

1. Sarajevo je 1992. pretvoreno u najveći koncentracioni logor posle Drugog svetskog rata u kome su muslimanske formacije Alije Izetbegovića pobile 7019 Srba >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << u muslimanskom delu Sarajeva.

2. U 123 koncentraciona logora smrti mučeni su i ubijani Srbi i to samo zato što su Srbi.

3. Srpske žene su silovane, mučene i ubijane u specijalnim javnim kućama,gde su držane kao etničke robinje.

4. Za ove zločine nad Srbima niko od muslimanskih ratnih lidera nije odgovarao,ni pred međunarodnim, ni pred bosanskohercegovačkim sudovima!

Genocid nad Srbima u Sarajevu i građanski rat u Bosni i Hercegovini zapoćeo je 1. marta 1992. kada su u nedelju, u centru Sarajeva, muslimanski ekstremisti Alije Izetbegovića s ulice otvoreno pucali na srpsku crkvu i svatove.


Tom prilikom su ubili Srbina, starog svata, Nikolu Gardovića, samo zato što je Srbin i hrišćanin, a zatim su muslimani upali u srpska sela i napravili strašan pokolj.

Srbi su se smoorganizovali u odbrani i zaštiti svojih porodica i kuća i tako je poćeo rat u BiH.

Govoriće:

- Milivoje Ivanišević i Dragana Grčić-Gavrilović, „Institut za istraživanje srpskih stradanja u XX veku“ Beograd, autori knjige „Genocid nad Srbima u Sarajevu1992-1995“,



- Slavko Šibalija, preživeli logoraš iz Sarajeva,

- Akademik Ljubomir Zuković,

- Miroslav Lučić, predsednik Skupštine grada Istočno Sarajevo.

Biće iznete činjenice i svedočenja zatočenih Srba u Sarajevu, što će omogućiti da se shvate sve strahote i razmere genocida koji su muslimani Alije Izetbegovića izvršili nad građanima Sarajeva srpske nacionalnosti tokom rata 1992-1995. godine u BiH.

“Institut za istraživanje
srpskih stradanja u XX veku”, Beograd
Milivoje Ivanišević,s.r.



Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2017 ::    Hvala na interesovanju


Nastavak na KMnovine.com...






Povezane vesti

Genocid nad Srbima u Sarajevu - ispovest žrtava

Izvor: Mondo, 01.Mar.2017, 14:57

U srpskom delu Sarajeva nije bilo logora, nema niti jedne muslimanske žrtve, a na drugoj strani tela ubijenih Srba nisu još ni povađena iz masovnih grobnica, pa je jasno ko je žrtva genocida, istaknuto na skupu u Beogradu...Foto: MONDO/Georgi Mitev Šantek..Na dan kada bosanski muslimani, Bošnjaci,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.