Drugi sajam vina i roštilja u Grdelici

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Jul.2017, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi sajam vina i roštilja u Grdelici

U organizaciji Doma kulture Grdelica održan je drugi sajam vina i roštilja u ovom mestu, a meštani se nadaju da će ova manifestacija postati tradicionalna i narednih godina privući još veći broj vinara i ugostitelja.

Ovaj sajam Grdeličani smatraju povratku korenima jer je ovaj kraj nekada bio poznat po proizvodnji vina, naročito selo Kozare, a preko grdeličke poljoprivredne zadruge, koja je okupljala veliki broj kooperanata, vina su iz ovog kraja dospevala do trpeza >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << ne samo u Srbiji već u čitavom svetu.

„Sajam će najverovatnije od sledeće godine biti takmičarskog karaktera. Neki od ciljeva za naredni period su povratak zadrugarstvu, tradiciji i značajniji razvoj grdeličkog vinogorja“, ističe direktor Doma kulture Grdelica Marko Trivunić.

Na ovogodišnjem sajmu bilo je ukupno 10 izlagača, a manifestaciju je otvorila pomoćnica gradonačelnika Leskovca Ana Jovanović.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.