Ambasada Amerike  povodom nasilja u Mušutištu i Djakovici

Izvor: JUGpress.com, 29.Avg.2016, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasada Amerike povodom nasilja u Mušutištu i Djakovici

PRIŠTINA

Ambasada SAD bezrezervno osuđuje korišćenje nasilja radi postizanja političkih ciljeva na Kosovu, koje smo ovih dana videli i poziva  sve kosovske lidere da to isto urade, saopšteno je danas iz amabasade u Prištini.

” Demokratija daje prostor za neslaganje pa čak i za protest. Ali, nasilje protiv policije, medija, članova vlade i drugih građana ni pod kojim uslovima ne može biti prihvatljivo kao izraz političkih stavova ili način za rešavanje žalbi >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << iz prošlosti, ma koliko one bile bolne.

Kosovska policija je odigrala važnu ulogu juče u smanjivanju nasilja i održavanju vladavine prava, i mi pozdravljamo njihovo neprekidno angažovanje za sve građane Kosova.

Ozbiljna, nerešena pitanja ostaju na Kosovu, koja nisu bliže rešenju posle ovih nasilnih protesta.  Mnogo toga je urađeno kako bi normalizovali odnose i stvorili modernu, demokratsku državu.  Ipak, dalje političko nasilje rizikuje uništenje većeg dela tog napretka. Kosovo može očekivati napredak ka evro-atlanskim integracijama samo ako se sve strane ponovo obavežu na miran dijalog, demokratiju i vladavinu prava”, navodi se u saopštenju.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasada SAD u Prištini pozvala kosovske lidere da osude nasilje u Mušutištu

Izvor: Blic, 29.Avg.2016

Ambasada SAD u Prištini osudila je danas nasilje na protestu Albanaca u Mušutištu kod Suve Reke i pozvala sve kosovske političke lidere da učine isto...Američka ambasada je u saopštenju navela da Kosovo može očekivati napredak ka evro-atlantskim integracijama "samo ako se sve strane ponovo obavežu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.