Dve istrage o neredima na Jarinju

Izvor: B92, 26.Jul.2012, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dve istrage o neredima na Jarinju"

Beograd -- Portparolka Euleksa Irina Gudeljević kaže za B92 da ta misija sprovodi dve zvanične istrage o incidentima na prelazu Jarinje od pre godinu dana.

Prema njenim rečima, jedna istraga se vodi u vezi sa ubistvom kosovskog policajca u blizini prelaza Brnjak, a druga u vezi sa paljenjem administrativnog prelaza Jarinje

Sutra se navršava godinu dana od sukoba na administrativnom prelazu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jarinje, kada je grupa Srba zapalila taj administrativni prelaz.

Srbi su, naime, bili isprovocirani najavom da KFOR prebacuje carinike i policajce albanske nacionalnosti na taj prelaz.

Portparolka misije EU na Kosovu je rekla da je generalna politika Euleksa da dok traje istraga ne saopštava javnosti detalje koji bi mogli da ugroze taj postupak.

Ona je samo rekla da se istaga u vezi sa ubistvom pripadnika ROSU Envera Zumberija, koji je preminuo od posledica ranjavanja snajperom u glavu u blizini Brnjaka, odvija u nekoliko faza, u kojima su do sada uhapšene dve osobe koje se dovode u vezu s tim slučajem.

Po njenim rečima, osim te dve istrage, koje za Euleks imaju najveći značaj, u toku su i istrage o više incidenata koji su se prošlog leta događali na barikadama, i u kojima je povređeno više osoba, od kojih neki i iz vatrenog oružja.

Stotinak građana iz Leposavića i Leška, na krajnjem severu Kosova, blokirali su danas magistralni put u mestu Rudare od administrativnog prelaza Jarinje do Rudnice. Oni su nezadovoljni zbog kretanja teretnih vozila kojima se prevozi komercijalna roba preko administrativnog prelaza Jarinje u carinski terminal u južnom delu Kosovske Mitrovice.
Pogledaj vesti o: Jarinje,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.