U Dečanima zapaljena zastava Francuske

Izvor: N1 televizija, 07.Jan.2017, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Dečanima zapaljena zastava Francuske

Nekoliko građana Dečana zapalilo je večeras zastavu Francuske zbog hapšenja lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, rodjenog u toj opštini, javio je portal gazetaexpress.

Haradinaja, bivšeg lidera Oslobodilačke vojske Kosova i bivšeg premijera Kosova, uhapsile su u sredu francuske vlasti.

"U znak nezadovoljstva zbog hapšenja Ramuša Haradinaja palimo francusku zastavu", napisao je jedan od građana koji je portalu dostavio videosnimak tog čina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Ramuš Haradinaj uhapšen je po poternici iz 2006. godine zbog sumnji da je tokom 1998. i 1999. godine počinio ratne zločine nad Srbima i nealbancima.

Nadležni sud u Francuskoj odlučio je u četvrtak da Haradinaja zadrži u pritvoru dok Srbija ne dostavi zahtev za ekstradiciju.

Haradinaj je već jednom prilikom, 2015. godine bio uhapšen na aerodromu u Ljubljani, ali je posle nekoliko dana oslobodjen.

Poternicu protiv Haradinaja Srbija je izdala 2006. godine zbog sumnje da je počinio ratne zločine 1998. i 1999, u vreme kada je bio jedan od komandanata OVK. Njemu je suđeno i u Haškom tribunalu za ratne zločine, ali je 2012. oslobodjen svih optužbi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dečani: Zbog Haradinaja zapaljena zastava Francuske VIDEO

Izvor: B92, 07.Jan.2017

Nekoliko građana Dečana zapalilo je zastavu Francuske zbog hapšenja lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, javio je portal gazetaexpress.com...Haradinaja, bivšeg lidera Oslobodilačke vojske Kosova i bivšeg premijera Kosova, uhapsile su u sredu francuske vlasti..."U znak nezadovoljstva...

Nastavak na B92...

ZAPALILI ZASTAVU FRANCUSKE Nekoliko osoba protestovalo u Dečanima zbog hapšenja Haradinaja (VIDEO)

Izvor: Blic, 07.Jan.2017

Nekoliko građana Dečana zapalilo je večeras zastavu Francuske zbog hapšenja lidera Alijanse za budućnost Kosova Ramuša Haradinaja, rođenog u toj opštini, javio je portal "Gazeta Ekspres"...Haradinaja, bivšeg lidera Oslobodilačke vojske Kosova i bivšeg premijera Kosova, uhapsile su u sredu...

Nastavak na Blic...

U DEČANIMA SPALILI FRANCUSKU ZASTAVU: Albanci traže puštanje ZLOČINCA Haradinaja! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jan.2017, 09:01

Haradinaj je uhapšen u sredu u Francuskoj po Interpolovoj poternici koju je Srbija izdala 2004. godine..Nekoliko stanovnika Dečana zapalilo je danas francusku zastavu u znak protesta zbog hapšenja lidera takozvane "Alijanse za budućnost Kosova" Ramuša Haradinaja u Francuskoj. U video-snimku koji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

'Haradinaj nije državljanin Srbije već Kosova'

Izvor: Beta, 08.Jan.2017

Predsednik Skupštine Albanije Iljir Meta izjavio je danas u Prištini da Ramuš Haradinaj, koji je po srpskoj poternici uhapšen u Francuskoj, "nije državljanin Srbije već simbol Albanaca celog sveta".Meta je posle susreta sa rukovodstvom Alijanse za budućnost Kosova (ABK) ocenio da će slučaj Haradinaja...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.