SRAMOTA – NIKO NIJE KRIV! Priština obustavila istragu za streljanje 14 Srba u Starom Grackom

Izvor: Telegraf.rs, 19.Maj.2017, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRAMOTA – NIKO NIJE KRIV! Priština obustavila istragu za streljanje 14 Srba u Starom Grackom

Specijalno tužilaštvo u Prištini obustavilo je istragu protiv svih osumnjičenih za ubistvo 14 srpskih žetelaca u Starom Grackom kod Lipljana 23. jula 1999. godine.

Medunarođni tužilac je nakon brojnih istražnih radnji 2007. godine pokrenuo istragu protiv osam osumnjičenih pripadnika Oslobodilačke vojske Kosova jedinice iz Lipljana da su počinili masakr 14 srpskih civila, u poljima u selu Staro Gracko.

Posle više od 9 godina nakon pokretanja istrage i proširenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << istrage, postupak je u odnosu na sve osumnjičene obustavljen bez adekvatnog obrazloženja.

U Starom Grackom 23. jula 1999. godine ubijeno je iz neposredne blizine, na njivi, 14 Srba - Milovan Jovanović (30), Jovica Živić (29), Radovan Živić (32), Andrija Odalović (32), Slobodan Janićijević (34), Mile Janićijević (42), Novica Janićijević (18), Momčilo Janićijević (53), Stanimir Dekić (44), Božidar Dekić (52), Saša Cvejić (26), Ljubiša Cvejić (60), Nikola Stojanović (63) i Miodrag Tepšić (48).

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Prema rečima ministarke pravde Srbije Nele Kuburović, još jednom je potvrđena nepravda nad Srbima na Kosovu i Metohiji sramnom odlukom Specijalnog tužilaštva u Prištini.

- Ni posle 18 godina prištinsko pravosuđe nije došlo do istine ko su počinioci ovog monstruoznog zlocina. Da li je to ravnorpavnost svih građana za koju se Priština navodno zalaže? Da li je to jednaki pristup pravdi? Da li to znači da će svako ubistvo, mučenje i brutalni napadi na Srbe na Kosovu nekažnjeno proći? - navela je Kuburović.

Prema njenim rečima, skandalozno je to što se slavi puštanje na slobodu jednog teroriste, ubice i silovatelja, za kojeg postoji nebrojano mnogo dokaza da je počinio najteža dela nad civilnim stanovništvom, a da smrt 14 Srba ni posle skoro 20 godina nema ni ime ni prezime.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić: Sramotan čin obustavljanja istrage za ubistvo 14 Srba u Starom Grackom

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Maj.2017

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je siguran da nema građanina Srbije koji ne oseća tugu i gnev zbog "sramotnog čina" Specijalnog tužilaštva u Prištini, koje je, po beogradskim medijima, obustavilo istragu protiv svih osumnjičenih za ubistvo...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Priština prekinula istragu masakra žetelaca - bez obrazloženja!

Izvor: Večernje novosti, 19.Maj.2017

Sramna odluka Tužilaštva u Prištini, u slučaju osumnjičenih za ubistvo 14 Srba u Starom Grackom 1999. godine. Marko Đurić: Poruka da je Srbe dozvoljeno ubijati, nema pravde pred tuđim sudovima SPECIJALNO tužilaštvo u Prištini obustavilo je istragu protiv svih osumnjičenih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.