Objavljene nominacije za dodelu nagrada televizijskih kritičara

Izvor: Politika, 07.Maj.2015, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljene nominacije za dodelu nagrada televizijskih kritičara

„Igra prestola“, „Dobra žena“, „Domovina“, „Imperija“, samo su neke od serija koje su večeras nominovane u nekim od kategorija za petu dodelu nagrada Critics Choice odnosno nagrada koje dodeljuju televizijski kritičari. Iznenađenje među nominovanima predstavlja serija Justified koja će se takmičiti u čak pet kategorija: najbolja dramska serija, glavni glumac, sporedni glumac, sporedna glumica i najbolja gostujuća uloga. Serija je u aprilu završila šestogodišnje emitovanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pa se veruje da su ove nominacije „nagrada“ za taj TV staž.

Sa po četiri nominacije su serije „Amerikanci“ (The Americans), „Dobra žena“ (The Good Wife) i konroverzna komedija Transparent.

Ova serija rađena u Amazonovoj produkciji, jedna je od novih serija koje su nominovane. Za nagrade se bore i novajlije poput „Device Džejn“ (Jane the virgin), How to get away with murder, The Leftovers, Togetherness i „Imperija” (Empire) koja važi za najgledaniju novu seriju.

Serija „Mame“ sa Anom Faris u glavnoj ulozi, prvi put je nominovana za najbolji sitkom, kao i serija „You are the worst”, dok je poslednja sezona serije „Roditeljstvo“ obezbedila prve nominacije za Krega Nelsona i Mae Vitmen.

Zanimljivo je da prošlogodišnji ubedljivi pobednici poput Džima Parsonsa („Štreberi“), Tatjane Maslani („Orphan Black”), Belami Jan („Skandal“) i Uzo Adube („Orange is the new black”) ove godine nisu nominovani ni u jednoj kategoriji.

Za glavnu nagradu – najbolju dramsku seriju, bori se sedmoro nominovanih: „Amerikanci”, „Imperija”, „Dobra žena”, „ Justified”, „Igra prestola”, „Domovina” i „ Orange is the new black”.

Dodela nagrada je u nedelju, 31. maja.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.