Kina, nova velika eksplozija u Tjenđinu

Izvor: RTS, 13.Okt.2015, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina, nova velika eksplozija u Tjenđinu

Nova snažna ekplozija dogodila se u kineskoj luci Tjenđin, u kojoj je pre samo dva meseca došlo do snažne eksplozije kada je smrtno stradalo 165 ljudi, saopštili su lokalni zvaničnici, prenosi AP.
Kineska novinska agencija Sinhua je javila da je do eksplozije došlo u skladištu za alkohol i druge hemikalije, nakon čega je izbio požar, prenosi Tanjug.

U tom incidentu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zasad nema žrtava, objavljeno je na sajtu gradske vlasti u Tjenđinu.
U skladištu se nalazilo 3.000 kilograma alkohola i 1.000 kilograma sirćetne kiseline, koja se koristi u proizvodnji plastike i u farmaceutskoj industriji.
Pomenuto skladište, površine od 700 kvadratnih metara, ilegalno je unajmila jedna kompanija registrovana u obližnoj provinciji Hebei.
U Tjenđinu je u avgustu došlo do eksplozije u kompleksu skladišta, gde su čuvane velike količine opasnih materija, pri čemu je 165 ljudi poginulo, a osam se i dalje vode kao nestali.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još jedna snažna eksplozija u Tjenđinu

Izvor: Radio 021, 13.Okt.2015

Nova snažna ekplozija dogodila se u kineskoj luci Tjenđin, u kojoj je pre samo dva meseca došlo do snažne eksplozije kada je smrtno stradalo 165 ljudi, saopštili su lokalni zvaničnici...Do eksplozije je došlo u skladištu za alkohol i druge hemikalije, nakon čega je izbio požar. U tom incidentu...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.