KANCELARIJA ZA KIM REAGOVALA: Razjasniti okolnosti incidenta i kazniti odgovorne

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2017, 01:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KANCELARIJA ZA KIM REAGOVALA: Razjasniti okolnosti incidenta i kazniti odgovorne

Situacija je zapaljiva, posledice nasilja mogu biti nesagledivih razmera

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije saopštila je danas da moraju biti razjašnjene okolnosti incidenta u Kosovskoj Mitrovici u kom su povredjena dvojica Srba i da odgovorni moraju biti sankcionisani.

- U veoma zapaljivoj atmosferi na Kosovu i Metohiji, koja je stvorena nizom jednostranih akata i provokacija Prištine, svaki medjunacionalni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << incident može da izazove talas nasilja i posledice nesagledivih razmera. Zato okolnosti incidenta moraju biti razjašnjene- navedeno je u saopštenju.

Razjašnjavanjem okolnosti, kako se dodaje, bila bi upućena poruka svima koji Kosovo i Metohiju žele da vrate na stazu medjunacionalnih sukoba.

- Očekujemo da svi oni koji to čine prestanu da podstiču ekstremizam i podgrevaju medjunacionalnu napetost, jer destabilizacija nije u interesu ni albanskog, ni srpskog naroda- navodi se.

Grupa Albanaca večeras je fizički nasrnula i povredila dvojicu Srba u Kolašinskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici, u blizini glavnog mosta na Ibru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.