INCIDENT U ĐAKOVICI Albanci probili policijski kordon koji je štitio Srbe

Izvor: Blic, 28.Avg.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INCIDENT U ĐAKOVICI Albanci probili policijski kordon koji je štitio Srbe

Grupa Albanaca danas je probila policijski kordon koji je obezbeđivao raseljene Srbe koji su došli u Đakovicu da obeleže slavu, prenosi RTS.

Nezadovoljni Albanci su bacali petarde i crvenom farbom gađali policiju koja je upotrebila suzavac i sprečila ih da se približe raseljenima kada su autobusima izlazili iz crkvenog dvorišta.

Okupljeni su uzvikivali "Srbija ne može da prođe", istučući transparent "Nema pomirenja bez pravde", a jedan od njih je uhapsen. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Nakon kraćeg vremena okupljeni su se razišli, a raseljeni iz Đakovice su bezbedno, uz jaku policijsku pratnju napustili taj grad.

Raseljenih Srba iz Đakovice, su u pravoslavnoj crkvi obeležili slavu Uspenja presvete bogorodice.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanci probili policijski kordon, Srbi obeležili praznik

Izvor: Studio B, 28.Avg.2015

Grupa Albanaca probila je policijski kordon koji obezbeđuje raseljene Srbe koji su došli u Đakovicu da u manastiru Uspenja presvete Bogorodice obeleže slavu Velika Gospojina. ..Nezadovoljni Albanci bacali su petarde i policiju gađali crvenom farbom...Dok su tri autobusa sa raseljenim Srbima napuštala...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.