INCIDENT U ALEKSINCU Lovokradice ubile srnu, pa REPETIRALE PUŠKU na čuvara

Izvor: Blic, 22.Apr.2016, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INCIDENT U ALEKSINCU Lovokradice ubile srnu, pa REPETIRALE PUŠKU na čuvara

Lovočuvari Lovačkog udruženja „Srndać“ zatekli su dvojicu lovokradica sa ubijenom srnom u okolini aleksibnačkog sela Loznac, ali su krivolovci uspeli da umaknu nakon što je jedan od njih uperio pušku u lovočuvara i repetirao je.

Incident se desio 20.aprila oko 19.30 časova u lovištu "Krvevac" nakon čega su obavešteni aleksinačka policija i osnovno javno tužilaštvo.

- Bili smo u redovnoj kontroli prema rasporedu rada u rejonu seela Krušja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Loznaca, gde imamo najviše problema sa krivolovom, kada se začuo pucanj. Rasporedili smo se u šumi nakon čega su se ispred lovočuvara Marka Savovića pojavila dvojica lovokradica. On je izašao ispred njih i naredio im da se zaustave u ime lovočuvarske službe. Oni su na trenutak stali, onda su spustili na trenutak tog srndaća kojeg su vukli sa dva kaiševa i počeli da beže. Oni su počeli da beže, ali se jedan od njih okrenuo i repetirao karabin na njega. Lovočuvar je stao stao a oni su iskoristili i pobegli - kaže upravnik lovišta "Krvevac" Dragan Stojanović.

On ističe da je lovočuvar morao da stane jer se pre dve godinedesio slučaj da su lovokradice pucale na pripadnike ove službe.

- Imamo velike probleme u ovom lovištu jer ima dosta srndaća. Problem je što nismo zaštićeni od strane države. Mi jesmo službena lica, ali ne možemo, recimo, da zaustavljamo i kontrolišemo vozila. Plaća nas lovačko udruženje, znači, živimo od lovaca a ne od države - objašnjava Stojanović.

Od 15. aprila je krenuo lov na trofejna grla a kako ovaj srndać ne spad au tu kategoriju, ukoliko budu uhvaćene, lovokradice ć morati da plate kaznu od 500.000 dinara.

U policiji potvrdili da su primili prijavu i da se po tužilaštva u pitanju krivično delo nezakonit lov.
Pogledaj vesti o: Incident,   Aleksinac

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.