Izvor: Blic, 23.Okt.2016, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INCIDENT KOD MOSTARA Grupi zabranjena poseta slapovima Kravice jer su TITOVI ANTIFAŠISTI!

U Stocu je danas obeležena manifestacija 72. godine antifašizma na kojoj su skupile antifašističke organizacije iz cele BiH.

Skupu su prisustvovali i članovi ABNOAR Vogošća koji su imali dogovor da nakon završetka skupa u Stocu zajednički posete slapove na Kravicama. Međutim, po dolasku na Kravice, prema rečima Besime Borić koja je svedočila svemu, desile su se šokantne stvari, piše N1.

- Parkirali smo autobus, a vođa puta je otišao da pita koja je cena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ulaznica. On se zadržao, a po povratku kazao da bi bilo najbolje da svi uđemo u autobus i krenemo kućama. Na pitanje zašto, odgovorio je kako je doživeo vređanje s rečima 'šta ćete vi Titini antifašisti ovde prosipati - ispričala je Besima Borić.

Ona je kazala da se tada 35 putnika pobunilo i krenulo prema ogradi odakle se vide slapovi.

- Nekoliko nas je prišlo kućici gde se prodaju karte. U tom trenutku jedan čovek nas je počeo vređati i psovati. Drugi čovek, koji prodaje karte, se izvinio i kazao da nas ne može pustiti jer se dole nalaze kafići i da nas njihovi vlasnici ne žele ugostiti - rekla je Borić.

Kada su pitali zbog čega se ovo dešava, rečeno im je da 'oni kao antifašisti nemaju tu šta tražiti'.

Borić je uspela fotografisati muškarca koji je prodavao karte, dok je radnik koji ih je vređao i pretio okrenuo leđa kada je video fotoaparat.

- Neke od žena su reagovale burno, ali smo se udaljili jer je postalo nesigurno. Lično sam zvala policiju HNK, ali mi je rečeno da to nije njihova nadležnost te da zovem policiju u Ljubuškom. Kada sam pitala za broj telefona dežurni policajac mi nije želeo odgovoriti. Ovo je nevjerovatno. Mi se svi tresemo - kazala je vidno potresena Borićeva.

Ističe da joj je žao što cela grupa nije krenula prema ulazu kako bi vidjeli šta bi se desilo. U međuvremenu se pojavio i treći muškarac koji im je ušao u autobus i bacio tablu s natpisom "ABNOAR Vogošća".

- Seli smo u autobus i krenuli prema Sarajevu, međutim na cesti je stajala grupa od desetak mladića koji su nam pokazivali da krenemo levo, iako smo trebali desno. Očito da se nešto spremalo, da su bili u komunikaciji i da smo trebali upasti u zamku – rekla je Borićeva.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.