Divac bi da trejduje Bugija - njemu se ne ide!

Izvor: Mondo, 01.Maj.2016, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Divac bi da trejduje "Bugija" - njemu se ne ide!

Kada se oduzmu incidenti, suspenzije i svađe sa trenerom - Demarkus Kazins je imao fantastičnu sezonu u NBA i možda je trenutno najbolji centar na svetu. Međutim, narav je velika prepreka ka njegovom i Sakramentovom napretku.

Burno leto je pred Kingsima!

Sakramento je na kraju još jedne loše sezone na kraju koje nisu izborili plej-of, i produžili taj negativan niz na čak deset sezona, otpustio trenera Džordža Karla koji je imao mnogo problema sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << povredama u rosteru, ali i sa temperamentnim Demarkusom Kazinsom - najbolji igračem ovog tima.

Iako su bili tek "drugi ispod crte" na konačnoj tabeli Zapadne konferencije, bili su "miljama" daleko od plej-ofa, pošto su imali skor 33-49, što je za osam pobeda manje od poslednje ekipe koja se dograbila plej-ofa, a to je Hjuston.

"Glavom je platio" Džordž Karl, a pravi zadatak je sad pred GM-om ove ekipe - a, to je Vlade Divac, koga dovesti za njegovu zamenu, a da bude kompatibilan sa ekipom, odnosno sa Demarkusom Kazinsom.

Bez obzira na to što "Bugi" ima impresivne brojke iz sezone u sezonu, a poslednje je beležio, njegove šeste u NBA, imao je najveće do sada - 26,9 poena, 11,5 skokova i 3,3 asistencije uz procenat šuta nešto slabiji nego ranijih godina 45,1%, ali sve zbog toga što je počeo da šutira i trojke.

U sezoni pre ove imao je pokušaj na svakih deset utakmica, dok sada šutira i preko tri puta po meču - 33,3%. Jedan je od najraznovrsnijih centara u NBA ligi, ali i najboljih.

Gde je onda problem? U temperamentu...

Kazins je čitave sezone bio imao loš odnos sa trenerom Džordžom Karlom koji nije uspevao da ga iskontroliše, pa je bilo mnogo incidenata oko njega, a Kazins je zbog svog temperamenta zaradio i neke suspenzije i propustio više mečeva.

Foto: (AP Photo/Rich Pedroncelli)

"Ako odluče da zadrže Kazinsa, moraju da ga okruže pravim igračima. Ali, ne smeju da se vode time da moraju njega da zadovolje. To moraju biti košarkaške odluke", poslednji je savet koji je dao Džordž Karl Vladi Divcu.

Upravo je bivši centar Kingsa i sadašnji GM stao u odbranu Kazinsa kada je Džordž Karl bio nezadovoljan njegovim ponašanjem, ali izgleda da ne želi više da ga trpi. Divac nedeljama unazad intervjuiše potencijalnog novog trenera koji bi "restartovao" ekipu, a prema pisanju lokalnih portala iz Sakramenta - spreman je da se zbog toga odrekne i Bugija!

U konkurenciji za trenera su Patrik Juing, Etore Mesina, Vini del Negro, Kevin Mekhejl i Nejt Mekmilan, a kako pišu američki mediji niko od njih nije siguran da bi mogao da iskontroliše "lošeg momka" i da bi se zbog toga Sakramento mogao okrenuti trejdu Kazinsa, za koga su zainteresovane mnoge ekipe.

"Imam osećaj da nešto dugujem ovom gradu. Želim da budem igrač koji će vratiti slavu Sakramentu", kazao je Kazins koji još uvek nije osetio čari igranja u plej-ofu.

A, da li će i u čijim bojama, videćemo vrlo brzo.
Pogledaj vesti o: Incident,   NBA

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.