Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Mar.2015, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SB UN zaseda vanredno zbog situacije u Jemenu

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija sazvao je za nedelju popodne hitan sastanak na kojem će se razgovarati o situaciji u Jemenu.

Zatvoreni sastanak se održava pošto je Jemenski predsjednik Abd-Rabbu Mansour Hadi pozvao na "hitnu intervenciju" tog tela.

Hadi je u subotu optužio šiitsku Huti miliciju koja kontroliše prestonicu Sanu da su izveli državni udar. Trenutno se nalazi u mestu Aden, na jugu Jemena, nakon što je prošlog meseca pobegao iz kućnog pritvora u prestonici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << koju kontrolišu Huti.

Jemen, jedna od najsiromašnijih zemalja na svetu, bori se sa nasiljem ektremističkih grupa. U subotu su bombaši samoubice ubili najmanje 137 ljudi napadima na dve džamije u Sani. U međuvremenu, Sjedinjenje Države su evakusiale svoje vojno osoblje iz Jemena zbog rastuće nesigurnosti.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Vanredna sednica SB UN zbog Jemena

Izvor: Večernje novosti, 22.Mar.2015

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija sazvao je za danas popodne hitan sastanak na kojem će se razgovarati o situaciji u Jemenu. Jemenski šiitski pobunjenici, Huti, pozvali su na borbu protiv snaga odanih predsedniku Abedrabo Mansur Hadi koji se krije u Adenu, na jugu Jemena, nakon što je prošlog...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.