Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Feb.2015, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obilježena sedma godišnjica smrti Denisa Mrnjavca

Polaganjem cvijeća i simboličnim umjetničkim performansom, danas je u Sarajevu obilježena sedma godišnjica smrti srednjoškolca Denisa Mrnjavca.

Njega su 5. februara 2008. godine, pri povratku iz škole, u tramvaju napala trojica maloljetnika nanijevši mu teške tjelesne povrede od kojih je dan poslije preminuo.

Obilježavanje godišnjice je organiziralo Udruženje mladih ''Denis Mrnjavac'', u saradnji s Internacionalnim teatarskim festivalom MESS.

Denisova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << majka Ana Mrnjavac tom prilikom je kazala da obilježavanjem godišnjica njen sin živi te da je među mladima, koji iz tog događaja moraju izvući poruku.

Ovo je velika poruka za grad i za javnost. Smatram da ima nade i budućnosti za ovaj grad, a to je dijelom i Denisovo djelo - rekla je Ana Mrnjavac.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Simbolična vožnja za Denisa Mrnjavca

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Feb.2015

SARAJEVO - Udruženje mladih “Denis Mrnjavac“ u saradnji sa Internacionalnim teatarskim festivalom MESS, danas je simboličnom vožnjom tramvajem, performansom učenika Srednje muzičke škole te pjesmom “Ako“ Rudyarda Kiplinga koju je recitovala Vedrana Seksan, obilježilo sedmu godišnjicu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.