Hrvatska otvara prvu banku rakije

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Okt.2014, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska otvara prvu banku rakije

Početkom maja sledeće godine biće otvorena prva hrvatska banka rakije. Projekat je osmišljen u Udruženju proizvođača rakije od voća (UPRIV), koje već nekoliko godina proizvodi rakiju na tradicionalan način.

Banka će biti otvorena u podrumu ispod “Kneževe kušaonice”, simpatične ''tvrđave'' na ulazu u Kneževe Vinograde iz pravca Osijeka.

Iva Arači, iz marketing tima Kneževe kušaonice, naglašava da su na tu ideju došli zbog insistiranja kupaca. Mnogi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od njih su želeli da kupe neku od rakija, ali da im osoblje sačuva flašu do određenog roka.

"Pošto rakija ne može biti na policama, odlučili smo da napravimo svojevrsnu banku. U podrumu će biti različitih pregrada, za litar, dva, pet ili više i svako će dobiti svoj ključ i biti upisan u registar. Svi kupci i 'klijenti banke' mogu biti sigurni u takav način arhiviranja, budući da će uslovi u banci biti idealni, u zapečaćenim staklenim bocama, uz stabilnu temperaturu i tamu”, kaže Arači.

Ranije se mislilo da je rakiju najbolje čuvati u drvenim bačvama, ali osim što gubici nisu zanemarljivi, rakija može izgubiti na kvalitetu i poprimiti aromu drveta od kojega je bačva izrađena, objašnjava Arači.

Upravo je kvalitet ono na čemu ovo udruženje insistira. Sve njihove rakije spadaju u prepečenice i na tržište izlaze tek nakon dve godine čuvanja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Hrvatska dobija banku rakije

Izvor: Radio 021, 13.Okt.2014

Početkom maja sledeće godine biće otvorena prva hrvatska banka rakije...Projekat je osmišljen u Udruženju proizvođača rakije od voća (UPRIV), koje već nekoliko godina proizvodi rakiju na tradicionalan način...Banka će biti otvorena u podrumu ispod "Kneževe kušaonice", simpatične "tvrđave"...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.