Zvornik: Uhapšene dve osobe osumnjičene ze genocid

Izvor: Studio B, 21.Jun.2012, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvornik: Uhapšene dve osobe osumnjičene ze genocid

Policijski službenici Državne agencije za istragu (SIPA) su jutros na području Zvornika uhapsili Ostoju Stanišića (61) i Marka Miloševića (48) zbog osnovane sumnje da su na području Zvornika počinili genocid.

Pretresom četiri lokacije koje su koristile dvojica uhapšenih, policijski službenici SIPA-e su pronašli određenu količinu vojne opreme i minsko-eksplozivnih sredstava, te drugih predmeta koji će biti predati Tužilaštvu BiH. Stanišić, nekadašnji komandant >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << 6. bataljona Zvorničke brigade VRS, i Milošević, nekadašnji zamenik komandanta 6. bataljona Zvorničke brigade VRS, su pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičeni su da su počinili, kako se navodi, kazneno delo genocida.

Oni su osumnjičeni za ratni zločin počinjen na lokalitetu brane u Petkovcima u mestu Đulići, opština Zvornik, gde je u mesecu julu 1995. godine, streljano oko 1.000 bošnjačkih muškaraca i dečaka iz Srebrenice.Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uz izveštaj o postojanju osnovane sumnje o počinjenju krivičnog dela biti predati na dalje postupanje Tužilaštvu BiH, po čijoj naredbi su lišeni slobode, saopšteno je iz SIPA-e.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvornik: Uhapšene dve osobe osumnjičene ze genocid

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jun.2012

Policijski službenici Državne agencije za istragu (SIPA) su četvrtak ujutro na području Zvornika uhapsili Ostoju Stanišića (1951.) i Marka Miloševića (1964) zbog sumnje da su na području Zvornika počinili genocid. Pretresom četiri lokacije koje su koristii osumnjičeni, policijski službenici...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Uhapšene dve osobe zbog genocida

Izvor: Šumadija Press, 21.Jun.2012

Policijski službenici Državne agencije za istragu (SIPA) su rano jutros na području Zvornika uhapsili Ostoju Stanišića (61)..

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.