Zukorlić: Moguća saradnja sa Vučićem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2016, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić: Moguća saradnja sa Vučićem

Muamer Zukorlić, nosilac izborne liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka spreman je na dijalog unutar vlade Aleksandra Vučića o svim pitanjima i pre svega o Sandžaku kao prekograničnoj regiji, što bi, kako kaže, pokazalo da je moguće spojiti interes te regije i države Srbije.

Zukorlić je u intervjuu za NIN objasnio da rešenje pitanja statusa Sandžaka ne znači da to treba da bude ni na čiju štetu, već u duhu ideje o pomirenju.

"Kad govorite o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << interesu Sandžaka, refleksno se podrazumeva da mora biti na štetu Srbije. Rešavanje problema ne mora biti ili-ili, nego i-i", kaže Zukorlić.

Uveren je da bi se sa Sandžakom kao prekograničnom regijom razlika između Sbije i Crne Gore smanjila i povećala stabilnost i mogućnost prosperiteta.

"Ali i to pitanje se, naravno, mora rešiti dijalogom, a ne nikakvim postavljanjem maksimalističkih zahteva", ističe Zukorlić.

Upitan da li misli na dijalog unutar nove vlade Aleksandra Vučića, Zukorlić kaže da u politici ne učestvuje onaj ko nema ambiciju da svoje programe sprovodi kroz izvršnu vlast, te dodaje:

"Prema toj vlasti zasad nemamo izrazito negativan stav zbog koga bismo unapred kazali da je to nemoguće".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zukorlić: Moguća je i s Vučićem, ovo je program

Izvor: Mondo, 07.Apr.2016

Muamer Zukorlić, nosilac izborne liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, spreman je na dijalog unutar vlade Aleksandra Vučića o svim pitanjima. Predstavljen politički program BDZS...Foto: YouTube/printscreen..On je, kako kaže, spreman da pre svega razgovara o Sandžaku kao prekograničnoj...

Nastavak na Mondo...

Zukorlić predstavio politički program BDZS

Izvor: RTS, 07.Apr.2016

. Nosilac izborne liste Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić predstavio je danas u Novom Pazaru politički program, ispisan na 143 stranice, sa 19, kako je naveo, ključnih načela, na osnovu kojih će glasači u budućnosti uvek moći da pitaju da li je nešto učinjeno...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.