Zbog incidenata na severu Kosova policija pooštrava kontrolu

Izvor: RTS, 12.Jun.2016, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog incidenata na severu Kosova policija pooštrava kontrolu

Predstavnici kosovske policije najavili su da će zbog ozbiljnih incidenata koji su se dogodili na severu Kosova u protekla dva dana, vršiti pooštrenu kontrolu vozila i lica.
U proteklih 48 sati u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu dogodila su se dva ozbiljna incidenta, prvo su u Zvečanu teško ranjena dvojica mladića braća Anđelković, a u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << noći između subote i nedelje bačena je bomba na policijsku patrolu u Kosovskoj Mitrovici.
Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić izjavio je Tanjugu da će policija zbog ovih incidenata u narednom periodu preduzeti veoma oštre mere i radnje u cilju bezbednosti svakog građanina i očuvanja javnog reda i mira.
"Policija ima u planu da vrši vrlo rigorozne kontrole svih sumnjivih vozila i lica kao i lica koja se nalaze u lokalima. Imaćemo sastanak na kojem će biti doneta odluka hoće li lokali u kojima se okuplja omladina raditi do ponoći ili do 1 sat", rekao je Bojić.
Apelovao je na građane da prilikom kontrole policije budu maksimalno razumni i da sarađuju sa policijom kako bi zaustavili negativne pojave.
Bojić je podsetio da je sinoć 20 minuta iza ponoći bačena eksplozivna naprava u blizini policijske patrole koja je obavljala svoje zadatke u Kosovskoj Mitrovici.
"Nakon izvršenog uviđaja utvrdili smo da se radi o ručnoj bombi M-75 i tom prilikom je lakše povređen jedan policajac, dok je na službenom vozilu došlo do oštećenja. Pored toga oštećeno je i pet civilnih vozila", rekao je Bojić.
Istakao je da je policija obavila uviđaj i da su pronađeni određeni predmeti koji će koristiti u daljem toku istrage.
Policija već raspolaže nekim informacijama koje se analiziraju, nakon čega će biti preduzete zakonske mere, dodao je Bojić.
U incidentu koji je prethodio ovome, u noći između petka i subote u Zvečanu je došlo do pucnjave u kojoj su teško ranjena dvojica mladića – braća Anđelković. Policija je uhapsila napadače - dvojicu Srba koji se nalaze u pritvoru.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROVERA VOZILA I SUMNJIVIH LICA Zbog dva napada na severu Kosova policija pooštrava kontrolu

Izvor: Blic, 12.Jun.2016

Predstavnici Kosovske policije najavili su danas da će zbog ozbiljnih incidenata koji su se dogodili na severu Kosova u protekla dva dana, vršiti pooštrenu kontrolu vozila i lica...U proteklih 48 sati u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu dogodila su se dva ozbiljna incidenta, prvo su u Zvečanu teško...

Nastavak na Blic...

Zvečan: Napadači na Đorđa i Nikolu bili drogirani?!

Izvor: Večernje novosti, 13.Jun.2016, 10:58

Stariji brat na lečenju u Kliničkom centru u Kosovskoj Mitrovici i u stabilno je, dok je mlađi u teškom, odnosno kritičnom stanju POSLE pucnjave koja se dogodila u subotu ujutru ispred kafe-bara u Zvečanu u kojoj su dva brata, Đorđe (22) i Nikola Anđelković (20) iz Zvečana...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.