Zaplena telefona, aparata za trajnu šminku i zubarske opreme

Izvor: Studio B, 02.Nov.2015, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplena telefona, aparata za trajnu šminku i zubarske opreme

Carinici su tokom vikenda, na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš, sprečili pokušaj krijumčarenja više od 100 mobillnih telefona, dva kozmetičcka aparata i opreme za stomatološku ordinaciju, saopštila je danas Uprava carina.

Tako su 30. oktobra, tokom kontrole Pasata novosadskih registracija, kojim je upravljao 37-godišnji Novosađanin, vlasnik firme u Mađarskoj, otkrivena dva aprata "Purebau-Magic Liner" za trajnu šminku sa pratećom opremom i devet paketa sterilnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << igala.

Putnik je u zemlju ušao preko zelenog kontrolnog prolaza, rezervisanog za one koji nemaju ništa za carinjenje, što je i rekao carinicima, ali su detaljnom kontrolom, u torbi za laptop na suvozačkom sedištu, pronađeni neprijavljeni aparati za trajnu šminku, sa pratećom opremom i kompletima sterilnih igala.

Nekoliko sati kasnije, u kombiju niških registarskih oznaka, koji je takođe u zemlju ušao trakom obeleženom zelenim semaforom, pronađeno je 106 mobilnih telefona "Hyundai".

Telefoni su pronađeni u dve kartonske kutije, ispod torbi sa ličnim prtljagom, a pre nego što su carinici otkrili prekršaj, vozač, 49-godišnji nezaposleni Nišlija i njegova tri saputnika na relaciji Bazel-Niš, rekli su da osim ličnih stvari i polovnog bojlera, frižidera i tepiha, nemaju ništa da prijave carinskoj kontroli.

Juče je sprečen i pokušaj da se u zemlju prokrijumčari polovna zubarska stolica sa pratećom opremom marke "Sirona E3" i polovna vakum mašina za mešanje gipsa "Multivac 4".

U tom pokušaju onemogućen je 46-godišnji profesor muzike iz Zaječara, sa državljanstvima Srbije i Francuske.

On je došao iz Francuske, kombijem francuskih registracija, sa dvoje saputnika, a carinicima je rekao da nema šta da prijavi osim ličnih stvari i polovnog stola za masažu, koji je kao pošiljku preuzeo za prijatelja.

Međutim, u pošiljci se umesto upotrebljavanog stola za masažu nalazila zubarska oprema.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Nišlija uhvaćen na Horgošu sa 106 švercovanih telefona

Izvor: JužneVesti.com, 02.Nov.2015

Carinici su na ulaznoj strani graničnog prelaza Horgoš ka Mađarskoj, sprečili jednog 49-godišnjeg Nišliju da u zemlju unese 106 mobilna telefona sakrivena u kutijama za koje nije imao odgovarajuću dokumentaciju...Kako kažu u Upravi carina, ovaj Nišlija je vozio putnički kombi niških registarskih...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.