Vidić: Žao mi je Dragana Džajića

Izvor: Blic, 02.Jun.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidić: Žao mi je Dragana Džajića

BEOGRAD - Bivši fudbaler Crvene zvezde Nemanja Vidić saslušan je juče kod istražnog sudije u okviru istrage protiv trojice nekadašnjih funkcionera tog kluba koji se terete za nezakonito prisvajanje novca od tog transfera.

Vidić nakon saslušanja nije želeo da daje izjave okupljenim novinarima, već je samo kratko rekao da mu je „žao što je Dragan Džajić u pritvoru i što mu se sve to dešava".

Prema nezvaničnim saznanjima „Blica", Vidić je istražnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sudiji rekao da ne zna šta se uprava crveno-belih dogovarala sa ljudima iz moskovskog Spartaka. On je kazao da, što se tiče njegovog dela ugovora, nije bilo nepravilnosti.

Džajićev advokat Zdenko Tomanović rekao je posle saslušanja da Vidić nijednom rečju nije teretio Džajića.

- On nije podneo odštetni zahtev ni protiv Crvene zvezde ni protiv Džajića - dodao je advokat.

Tomanović je naglasio da Vidić ni na jedan način nije potvrdio sumnje tužilaštva da postoji drugi, dupli ugovor, za koji se terete Džajić i Marinković. Džajić i Marinković su osumnjičeni da su od Vidićevog transfera protivpravno prisvojili dva miliona evra. U zahtevu za sprovođenje istrage navodi se da je Vidić prodat moskovskom Spartaku za sedam miliona evra, a u klupskim knjigama prikazano je samo pet miliona.

Bivši čelnici Zvezde uhapšeni su 5. februara zbog sumnje da su protivpravno prisvojili 5,1 milion nemačkih maraka od transfera fudbalera Gorana Drulića, da bi kasnije istraga bila proširena i na transfere Perice Ognjenovića, Zorana Njeguša i Nemanje Vidića. Pritvor im je nakon toga više puta produžavan, a prema poslednjoj odluci Vrhovnog suda, u Centralnom zatvoru će ostati do 5. jula. Cvetković i Marinković od hapšenja borave u Centralnom zatvoru, dok je Džajić 23. aprila zbog bolesti prebačen na Vojnomedicinsku akademiju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemanja Vidić svedoči o svom transferu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2008, 12:37

BEOGRAD - Nekadašnji fudbaler "Crvene zvezde" Nemanja Vidić trebalo bi da pred istražnim sudijom Okružnog suda u Beogradu sutra svedoči u okviru istrage protiv trojice bivših funkcionera tog kluba osumnjičenih za protivpravno prisvajanje novca od transfera fudbalera...Vidić bi trebalo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vidić: Žao mi je Džajića

Izvor: Mondo, 02.Jun.2008

Reprezentativac Srbije Nemanja Vidić svedočio je u utorak pred istražnim sudijom Okružnog suda u Beogradu u postupku protiv trojice bivših funkcionera Crvene zvezde, Dragana Džajića, Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića optuženih za finansijske malverzacije prilikom prodaja igrača.

Nastavak na Mondo...

Vidić svedočio u postupku protiv bivših čelnika Zvezde

Izvor: TV Avala, 02.Jun.2008

Fudbalski reprezentativac Srbije Nemanja Vidić svedočio je danas pred istražnim sudijom Okružnog suda u Beogradu u postupku protiv trojice bivših funkcionera Crvene zvezde, optuženih za finansijske malverzacije prilikom prodaja igrača.

Nastavak na TV Avala...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.