Izvor: B92, 07.Apr.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrđeni uzroci nesreće u Vrbasu

Vrbas -- Neprilagođena brzina i alkohol uzroci su saobraćajne nesreće u Vrbasu u kojoj je poginulo pet osoba, rekli su u sudu u Vrbasu.

Istražni sudija Opštinskog suda u Vrbasu Sreća Vučenov kazao je da je prema rezultatima novosadske Laboratorije za sudsku medicinu, vozač Aleksandar Hornjak imao 1,73 promila alkohola u krvi. "Očigledno je da su primarni uzroci nesreće neprilagođena brzina uslovima puta, uz alkoholisanost vozača. Tačna brzina nije izračunata jer nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bilo tragova kočenja", rekao je Vučenov.

Petoro nastradalih u saobraćajnoj nesreći u Vrbasu danas su sahranjeni.

U Kucuri su sahranjeni Aleksandar Hornjak (26), Saša Latinović (26), Dejan Kovačević (21) i Rade Marčeta (16), a u Feketiću je sahranjena Sandra Glaser (22) iz Vrbasa.

Zbog pogibije petoro mladih u teškoj saobraćajnoj nesreći, danas je u opštini Vrbas, po odluci predsednika opštine i Opštinskog veća, dan žalosti, a porodicama petoro stradalih opština je dodelila jednokratnu pomoć od po 50.000 dinara.

Nesreća se desila u subotu u 16.10 kada je automobil "opel kadet" kojim je upravljao Aleksandar Hornjak, obilazeći auto parkiran kraj puta, udario u autobus Javnog preduzeća za prevoz putnika "Vrbas" koji je dolazio iz suprotnog pravca.

Od jačine udarca i autobus je sleteo sa puta u jarak, ali vozač autobusa i putnici nisu povređeni.

U opštini Vrbas u prvom tromesečju ove godine dogodilo se 55 saobraćajnih nesreća, 12 više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz Saobraćajnog odeljenja Policijske stanice u Vrbasu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Alkohol i prebrza vožnja - fatalna kombinacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2008

VRBAS - Uzroci saobraćajne nesreće u kojoj je u subotu u Vrbasu poginulo pet osoba, neprilagođena su brzina uslovima puta i alkoholisanost vozača, rekao je danas agenciji Beta istražni sudija Opštinskog suda u Vrbasu Sreća Vučenov. On je kazao da je prema rezultatima novosadske Laboratorije za...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.