Uhapšena dva pljačkaša u Žarkovu, treći izvršio samoubistvo

Izvor: RTS, 17.Okt.2016, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena dva pljačkaša u Žarkovu, treći izvršio samoubistvo

Dve osobe koje su uz pretnju oružjem oko 8.20 opljačkale menjačnicu u beogradskom naselju Žarkovo uhapšene su u stanu u obližnjoj zgradi. Treći osumnjičeni je izvršio samoubistvo, javlja izveštač RTS-a. Policija pronašla i oružje i novac. Osoba koja je zaposlena u menjačnici lakše je povređena, saznaje RTS u MUP-u.
18.10 - Uhapšeni su A. B. (1990) i S. M. (1990), a jedan od izvršilaca >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je počinio samoubistvo, saopštio je MUP. Treća osoba je sebi pucala u glavu, javlja izveštač RTS-a.
17.55 - Uhapšen jedan pljačkaš u Žarkovu, dok je drugi najverovatnije izvršio samoubistvo, javlja izveštač RTS-a.

17.45 - Ekipa Hitne pomoći je ušla unutra sa nosilima, a zatim još jedan lekar koji je sa sobom poneo aparat za reanimaciju.
16.40 - Još jedna grupa policajaca ušla je u zgradu, javlja reporter RTS-a. 
16.15 - Policajci koji su pre oko sat vremena ušli u zgradu napustili su je, a u zgradu je ušla nova grupa sa opremom za razbijanje vrata. Nekoliko stanara je pušteno u zgradu, a pri izlasku policija legitimiše stanare. 
15.30 - Pojačane policijske snage nalaze se ispred ulaza u zgradu, a jedna grupa policajaca ušla je u zgradu, javlja reporter RTS-a sa lica mesta.  
15.00 - Ostala su još dva stana koja policija treba da pretrese, ali se čekaju dozvole kako bi pripadnici MUP-a mogli da uđu, nezvanično saznaje RTS.
13.45 - Policija i dalje pretresa stanove, a izlaz iz zgrade stanarima je omogućen uz pratnju. 
12.10 - Na licu mesta je oko 60 policajaca, a u potragu su uključeni i policijski psi tragači. Stanari ne mogu da uđu u zgradu, a izlazak je omogućen samo uz detaljnu proveru.
11.50 - "Ceo kvart je opkoljen, a čujem da su napadači pobegli na sedmi sprat zgrade koju policija pretražuje", navodi jedan očevidac. 
11.10 - Policija pretražuje zgradu u koju su pljačkaši pobegli i ne dozvoljava prilaz toj zgradi.
10.30 - Ispred zgrade u kojoj su napadači došle su jake policijske snage i snajperisti.
Posle 10 sati potrage, dvojica pljačkaša menjačnice u Žarkovu uhapšena su u obližnjoj zgradi, a treća osoba je izvršila samoubistvo pucajući sebi u glavu, javlja izveštač RTS-a.

Policija je saopštila da su uhapšeni A. B. (1990) i S. M. (1990), osumnjičeni da su uz pretnju oružjem jutros opljačkali menjačnicu na Čukarici, a potom pobegli u obližnju stambenu zgradu.
Dvojica osumnjičenih pronađena su u jednom od stanova zgrade u Trgovačkoj ulici broj 8, a nađeni su i pištolji kojima je počinjeno krivično delo, kao i novac.
Jedan od izvršilaca počinio je samoubistvo, navodi MUP.
Očigledno je da su pljačkaši imali saučesnika, ali nije jasno da li je treća osoba učestvovala u razbojništvu ili je trebalo da im pruži skrovište, javlja izveštač RTS-a.
Specijalne policijske snage pretraživale su obližnju zgradu oko 10 sati, a u potragu su uključeni i policijski psi tragači.
Na licu mesta bile su jake policijske snage, snajperisti, kao i vatrogasci i ekipe Hitne pomoći.
Kvart oko zgrade koja ima tri ulaza bio je blokiran, a stanarima je zabranjeno da ulaze u zgradu, dok je izlazak omogućen samo uz detaljnu proveru.
Povređena osoba koja je u trenutku pljačke bila u menjačnici prevezena je u Urgentni centar i nije životno ugrožena.

Čovek u čijem komšiluku se nalazi opljačkana menjačnica kaže da je za pljačku čuo od portira iz "Maksija".
"Čuo sam da je opljačkana menjačnica, ja sam bio oko pola deset, oni rade od devet časova, verovatno se to desilo u međuvremenu. Čuo sam da su radnika dobro izlupali, da mu je povređena glava, da je Hitna pomoć došla i odvela ga i da je životno ugrožen", priča jedan od komšija i dodaje da je čuo da su pljačkaši pobegli na sedmi sprat zgrade.
Prema nezvaničnim informacijama, pljačkaši su odneli sumu od oko milion dinara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BG: Kraj opsade, uhapšene dve osobe, jedna se ubila

Izvor: B92, 17.Okt.2016

Beograd -- Desetosatna opsada zgrade u Trgovačkoj ulici u koju su pobegli pljačkaši završena je. Čuo se pucanj, dve osobe su uhapšene, a jedna je izvršila samoubistvo...Dve osobe su uz pretnju oružjem oko 8.20h opljačkale menjačnicu na Čukarici i potom pobegle u obližnju zgradu, koju je ubrzo...

Nastavak na B92...

Beograd: Pljačkaš izvršio samoubistvo (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Okt.2016

BEOGRAD - Jedna od dvije osobe koje su uz prijetnju oružjem oko 8.20 opljačkale mjenjačnicu u beogradskom naselju Žarkovo je uhapšena...Drugi pljačkaš je najvjerovatnije izvršio samoubistvo, javlja RTS...Kako se dalje navodi, u zgradu u kojoj su se zabarikadirali pljačkaši najprije je ušla...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.