Uhapšen bivši predsednik opštine Sjenica

Izvor: Blic, 05.Dec.2011, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen bivši predsednik opštine Sjenica

Bivši predsednik opštine Sjenica Nusret Nuhović, koji je smenjen 2008. godine, uhapšen je danas u opštinskoj zgradi, nakon što je, na osnovu sudskog rešenja Upravnog suda, po drugi put vraćen na tu funkciju.

On je jutros u kancelariji sadašnjeg potpredsednika Hazba Mujovića održao sednicu Opštinskog veća u sazivu iz 2008. i na taj način pokušao da vrati funkciju presednika opštine.

Samo dva sata kasnije, desetak policajaca došlo je u opštinsku zgradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i uhapsilo Nuhovića, koji je u toku hapšenja novinarima poručio da je hapšenje nezakonito, jer je on "jedini legitimni predsednik opštine".

Njega je policija odvezla u policijsku stanicu, a novinarima nije bilo dozvoljeno da snime hapšenje.

Potpredsednik Mujović rekao je da je on legitimni predstavnik vlasti, da Nuhović nema podršku odbornika Skupštine opštine Sjenica, te da on nije dobio nikakvo

rešenje o sopstvenoj smeni i da je pozvao policiju od koje je tražio da mu omogući normalan rad u kancelariji u kojoj inače radi.

On je takođe rekao da se Nuhovićeva presuda odnosi na mesto predsednika opštine, a ne na mesto potpredsednika.

Pre dva meseca Upravni sud u Beogradu poništio je rešenje sjeničke skupštine iz 2008. godine kojim je Nuhović smenjen sa vlasti, a za novog predsednika imenovan Muriz Turković. Nuhović se, na osnovu presude, na dva dana vratio na mesto predsednika, nakon čega je Skupština opštine opet donela odluku o njegovoj smeni i praktično poništila odluku Upravnog suda.

Poverenje je izglasano Turkoviću, a Nuhović se žalilo sudu koji je ponovo presudio u njegovu korist.

Turković danas nije bio dostupan za komentar, jer je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, na službenom putu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UHAPŠEN BIVŠI PREDSEDNIK OPŠTINE SJENICA

Izvor: Kurir, 05.Dec.2011

Nusret Nuhović, koji je smenjen 2008. godine, uhapšen u opštinskoj zgradi, nakon što je, na osnovu sudskog rešenja Upravnog suda, po drugi put vraćen na tu funkciju..SJENICA - Bivši predsednik opštine Sjenica Nusret Nuhović, koji je smenjen 2008. godine, uhapšen je danas u opštinskoj zgradi,...

Nastavak na Kurir...

Sudsku odluku sprovodi samovoljom

Izvor: Danas, 06.Dec.2011, 19:55

Bivši predsednik opštine Sjenica Nusret Nuhović na osnovu sudskih rešenja nastoji da se vrati na funkciju sa koje je smenjen 2008. godine. On se u ponedeljak, sa još nekoliko svojih pristalica, pojavio u zgradi lokalne samouprave i u kancelariji aktuelnog potpredsednika Hazba Mujovića održao sednicu...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.