Bivši predsednik opštine Sjenica Nusret Nuhović na osnovu sudskih rešenja nastoji da se vrati na funkciju sa koje je smenjen 2008. godine. On se u ponedeljak, sa još nekoliko svojih pristalica, pojavio u zgradi lokalne samouprave i u kancelariji aktuelnog potpredsednika Hazba Mujovića održao sednicu Opštinskog veća u sazivu iz vremena kada je bio predsednik sjeničke opštine. Potpredsednik Mujović je pismeno obavestio policijsku stanicu u Sjenici da su nepoznata lica samovoljno ušla u zgradu lokalne uprave, nakon čega je usledila reakcija policije.


– Nuhović je u policijsku stanicu pozvan u svojstvu građanina da objasni zašto se našao u tim prostorijama i nakon obavljenog razgovora pušten je kući. Isti razgovor obavljen je i sa ostalim licima koja su sa njim ušla u prostorije opštine Sjenica i oni su pušteni kući nakon obavljenih razgovora. Sve će ovo biti prosleđeno tužilaštvu – objasnio je Danasov izvor u Policijskoj upravi u Novom Pazaru, pod čijom je upravom i sjenička Policijska stanica.

Nusret Nuhović je na mesto predsednika opštine Sjenica izabran 2008. godine kao kadar Stranke demokratske akcije (SDA), ali ga je iste godine nova skupštinska većina smenila sa tog mesta i imenovala sadašnjeg predsednika Muriza Turkovića. Upravni sud u Beogradu je poništio odluku odbornika opštinskog parlamenta i na osnovu toga Nuhović se dva dana vratio na mesto predsednika, a Skupština opštine je ponovo donela odluku o njegovoj smeni. Usledila je nova žalba i nova presuda Upravnog suda o ponovnom vraćanju na funkciju predsednika. Nuhović je, kao kadar SDA i na osnovu koalicionog sporazuma sa DSS, za vreme vlade Vojislava Koštunice, bio državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu. U međuvremenu je isključen i iz SDA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari