Uhapšen Srbin osumnjičen za zločine u Hrvatskoj

Izvor: RTS, 22.Mar.2017, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Srbin osumnjičen za zločine u Hrvatskoj

Na graničnom prelazu Rača kod Bijeljine uhapšen je Rajko Aničić, rodom iz Daruvara u Hrvatskoj, po poternici Interpola koju je raspisalo pravosuđe Hrvatske koje ga tereti za ratne zločine.
Aničićev advokat Dušan Tomić potvrdio je njegovo hapšenje za bijeljinsku BN televiziju, navodeći da hrvatsko pravosuđe ovog Srbina, koji je živeo u Inđiji, traži zbog navodnih ratnih zločina.
Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << hapšenja, Aničić je predat Tužilaštvu i Sudu BiH, koji će odlučivati o njegovom eventualnom izručenju Hrvatskoj.
"Svako izručivanje Hrvatskoj bio bi loš potez vlasti BiH, jer Hrvatska do danas nijednog optuženog za ratne zločine nije isporučila Bosni i Hercegovini i prirodno je da Aničić bude vraćen u Srbiju", kazao je Tomić.
Dodao je da je "neshvatljivo zašto Hrvatska optužnicu nije prosledila pravosuđu Srbije, što bi bilo realno, nego ga praktično 'love'", što je, kako je ocenio, "nedopustivo i po zemaljskim i po božjim zakonima".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.