Troje poginulo u lavini u selu Restavica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2012, 18:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troje poginulo u lavini u selu Restavica

RESTELICA -

Koordinator za saradnju sa medijima u opštini Gora Mazim Mehmedi izjavio je Tanjugu da je do 16 časova ispod lavine koja se obrušila na nekoliko kuća u tom selu izvučeno tri tela.

Mehdmedi je rekao da su dve kuće u selu Restelica u potpunosti uništene u lavini koja se obrušila na njih i dodao da još uvek pada sneg i duva jak vetar koji otežava potragu za eventualno preživelima.

Hitno pomoć za Restelicu

Ministarstvo za Kosovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Metohiju zatražilo je danas od Euleksa i Kfora da hitno pomognu meštanima goranskog sela Restelica u kojem je 11 kuća zatrpano snežnom lavinom, a jedan meštanin nastradao.

"Prema dosadašnjim informacijama jedan meštanin je poginuo, a strahuje se da broj nastradalih može biti veći", navodi se u saopštenju.

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović je u stalnom kontaktu sa predstavnicima Euleksa i Kfora-a i lokalne samouprave opštine Gora, "kako bi se što pre i efikasnije pružila pomoć meštanima Restelice".

Dodaje se i da će to ministarstvo "u najkraćem mogućem roku uputiti svu neophodnu materijalnu i novčanu pomoć ugroženim meštanima" sela Restelica, u opštini Dragaš.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNEŽNA LAVINA ZATRPALA 11 KUĆA NA KOSOVU, IMA POGINULIH

Izvor: Kurir, 11.Feb.2012

Prema dosadašnjim informacijama sedam osoba je poginulo, a strahuje se da je broj nastradalih veći..ČAGLAVICA - Sedam osoba iz porodice Reka izgubilo je život, a 11 je zatrpano u snežnoj lavini koja je pogodila goransko selo Restelica...Meštani zajedno sa ekipom za hitne intervencije se probijaju...

Nastavak na Kurir...

Troje poginulo u lavini u selu Restelica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2012

RESTELICA -..Koordinator za saradnju sa medijima u opštini Gora Mazim Mehmedi izjavio je Tanjugu da je do 16 časova ispod lavine koja se obrušila na nekoliko kuća u tom selu izvučeno tri tela...Mehdmedi je rekao da su dve kuće u selu Restelica u potpunosti uništene u lavini koja se obrušila na...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Tri osobe stradale u snežnoj lavini na Kosovu

Izvor: Politika, 11.Feb.2012

PRIŠTINA –– Kosovska policija potvrdila je večeras da su u selu Restelica u opštini Dragaš od posledica snežne lavine koja se obrušila na nekoliko kuća u ovom selu život izgubile tri osobe...Kosovska policija je saopštila da su iz lavine do sada izvučena tri tela odnosno da su pronađena...

Nastavak na Politika...

Sedmoro poginulih u lavini u selu Restelica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2012, 01:41

RESTELICA -..Koordinator za saradnju sa medijima u opštini Gora Nazim Mehmedi izjavio je Tanjugu da je sedam članova porodice Reka stradalo u selu Restelica u opštini Dragaš od posledica snežne lavine koja se obrušila na nekoliko kuća u ovom selu na Kosovu, a da je jedna devojčica spasena...Mehmedi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.