Teško povređena devojčica u parku

Izvor: RTS, 09.Avg.2009, 22:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teško povređena devojčica u parku

Petogodišnja devojčica teško je povređena, kada je u Spomen parku Jajinci pronašla vatreno oružje. U teškom stanju, prebačena je na VMA, gde je operisana. Povređena devojčica je ćerka libijskog finansijskog atašea.

U Spomen-parku Jajinci u Beogradu, petogodišnja devojčica zadobila je teške telesne povrede od pronađenog vatrenog oružja ručne izrade, saopštio je MUP Srbije.

U teškom stanju, devojčica je prebačena na Vojnomedicinsku akademiju, gde >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je operisana.

"Devojčica je primljena oko 16 časova u Vojnomedicinsku akademiju u stanju šoka koje je uslovljeno ozbiljnim krvarenjem u trbuhu", rekao je hirurg Darko Mirković.  

Mirković je objasnio da je operacija trajala dva i po sata i da su zbrinute posledice neposrednog povređivanja.

"Odstaranjen je deo pankreasa i slezina. Zašiven je želudac gde je bila perforacija i urađena je drenaža grudnog koša", naveo je Mirković.

Postoperativni tok zasad protiče dobro, devojčica je stabilna, ali je njeno stanje i dalje kritično, rekao je doktor.

Dete je ćerka libijskog finansijskog atašea. U libijskoj ambasadi RTS-u je rečeno da se, do sutra, neće oglašavati.

Policija je izvršila uviđaj, a istraga je u toku.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devojčica povrđena u Spomen-parku Jajinci

Izvor: CrnaHronika.rs, 09.Avg.2009

BEOGRAD - Danas, oko 15 časova, u Spomen-parku Jajinci u Beogradu, petogodišnja devojčica je zadobila teške telesne povrede od pronađenog vatrenog oružja ručne izrade. Devojčica je prevezena na Vojno- medicinsku akademiju.

Nastavak na CrnaHronika.rs...

Teško povređena petogodišnjakinja

Izvor: B92, 09.Avg.2009

Beograd -- Petogodišnja devojčica, zadobila je oko 15 sati teške telesne povrede od vatrenog oružja ručne izrade, koje je pronašla u Spomen parku Jajinci u Beogradu...Petogodišnoj devojčici, koja je danas u Spomen parku Jajinci zadobila povrede opasne po život od vatrenog oružja ručne izrade,...

Nastavak na B92...

Stanje povređene Libanke stabilno

Izvor: S media, 10.Avg.2009, 09:05

Srpski reprezentativci i stručni štab na čelu sa Radomirom Antićem, sleteli su na beogradski aerodrom. Fudbalere su na aerodromu "Nikola Tesla" dočekali mnogobrojni novinari i dvadesetak mladjih navijača koji su mahali srpskim zastavama i razvili transparent na kojem je pisalo "Vi ste za nas pobednici"....

Nastavak na S media...

Devojčica i dalje u kritičnom stanju

Izvor: S media, 10.Avg.2009

Petogodišnja ćerka libijskog atašea, koja je juče zadobila teške povrede još uvek je u kritičnom stanju. Tragedija se desila kada je njen brat pronašao pištolj ručne izrade u spomen parku Jajinci, gde je sa roditeljima bila na izletu. ..Po rečima načelnika Klinike za anesteziologiju i intenzivju...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.