Sutra nastavak suđenja za paljenje Bajrkli džamije

Izvor: Blic, 28.Jun.2012, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra nastavak suđenja za paljenje Bajrkli džamije

BEOGRAD - Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu sutra se saslušanjem svedoka nastavlja suđenje optuženima za nerede u kojima je zapaljena Bajrakli džamija u Beogradu u noći između 17. i 18. marta 2004. posle nasilja koje je izbilo nad Srbima na Kosovu i Metohiji. Beogradska Palata pravde

Sud je za sutrašnji pretres pozvao 10 svedoka na salsušanje. Među pozvanima su povređeni policajci koji su te noći kordonom pokušali da spreče napad huligana na džamiju, kao i majka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dvojice optuženih Miloša i Marka Radisavljevića.

Miloš Radisavljević zvani Kimi je jedan od vođa Partizanove navijačke grupe “Alkatraz”, koji je do hapšenja u Makedoniji 21. februara više od šest meseci bio u bekstvu.

Njemu je 27. februara spojen proces sa ostalim optuženima pošto je po kratkom postupku deportovan iz Makedonije i smešten u Okružni zatvor u Beogradu.

Radisavljeviću i ostalim optuženima sudi se za delo “učestvovanje u skupini koja vrši krivično delo”, za koje je zaprećena kazna do pet godina zatvora.

Neredi kod džamije izbili su posle nasilja koje je izbilo nad Srbima na Kosovu i Metohiji 17. marta 2004. Demonstranti u Beogradu su probili policijski kordon na uglu Ulice kralja Petra i Gospodar Jevremove i, uz povike “Ubij Šiptara”, provalili u dvorište džamije, a potom je i zapalili.

Polupali su prozore i inventar, a zatim zapalili džamiju. Te noći do temelja je izgorela i biblioteka sa više od 7.000 knjiga velike vrednosti.

Radisavljević je pravosnažno osuđen na šest meseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja tokom međunarodne fudbalske utakmice Partizan-Šjahtor u decembru 2009. u Beogradu.

U ponovljenom postupku zbog ugrožavanja sugurnosti novinarke televizije B92 Brankice Stanković skandranjem pretnji na istoj utakmici osuđen je na godinu dana zatvora, ali ta presuda još nije postala pravosnažna.

Povezane vesti: Policajc: Nije bilo dozvoljeno da koristimo suzavac ispred Bajrakli džamije Svedočili povređeni policajci na suđenju za paljenje Bajrakli džamije
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavak suđenja za paljenje Bajrakli džamije

Izvor: Akter, 28.Jun.2012

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu sutra se saslušanjem svedoka nastavlja suđenje optuženima za nerede u kojima je zapaljena Bajrakli džamija u Beogradu u noći između 17. i 18. marta 2004. posle nasilja koje je izbilo nad Srbima na Kosovu i Metohiji

Nastavak na Akter...

Nastavak suđenja za paljenje Bajrakli džamije

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jun.2012, 01:24

Pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu danas se saslušanjem svedoka nastavlja suđenje optuženima za nerede u kojima je zapaljena Bajrakli džamija u Beogradu u noći između 17. i 18. marta 2004. godine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.