Suđenje Milićevu počinje 4. novembra

Izvor: Radio 021, 24.Okt.2014, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Milićevu počinje 4. novembra

Početak suđenja Marku Milićevu zbog optužbi da je "mini kantrimenom" udario Luku Jovanovića koji je od posledica povreda preminuo, zakazan je za 4. novembar.

Na optuženičkoj klupi će se, osim Milićeva, naći i Bratislav Vesović i Saša Janković. Milićev i Vesović su u pritvoru, dok je Janković pušten da se brani sa slobode.

Optužnim predlogom tužilaštvo je predložilo sudu da Milićeva osudi na 10 godina zatvora zbog krivičnih dela teško delo protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bezbenosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći. Tužilaštvo je za njegovog kuma Vesovića predložilo tri godine zatvora za pomoć posle izvršenja krivičnog dela, a za taksistu Jankovića devet meseci zatvora zbog krivičnog dela neotklanjanje opasnosti.

Sudija za prethodni postupak je sredinom septembra doneo presude kojima su petoro Milićevih prijatelja koji su bili sa njim u autu osuđeni na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivice. Tamara Bogdanović je osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.

Milićev je 7. septembra izručen iz Kine, gde se skrivao dok je bio u bekstvu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.