Suđenje Luki Bojoviću sutra u odsustvu iz drugog pokušaja

Izvor: Blic, 05.Okt.2011, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Luki Bojoviću sutra u odsustvu iz drugog pokušaja

Suđenje odbeglom Luki Bojoviću i još trojici optuženih za više ubistava i pokušaja ubistva, među kojima je i neuspeli pokušaj likvidacije Andrije Draškovića 2004. godine trebalo bi da počne sutra u Specijalnom sudu iz drugog pokušaja.

Bojović se tereti kao organizator ubistva Branka Jeftovića Jorge 2004, pokušaj ubistva Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Osim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bojovića, optužnicom su obuhvaćeni nekadašnji članovi "zemunskog klana" Vladimir Milisavljević zvani Budala koji je, takođe, u bekstvu, Sretko Kalinić kao i Miloš Simović koji su uhapšeni posle sedam i po godina skrivanja od srpskih pravosudnih organa.

Bojoviću se trag gubi prošlog leta posle hapšenja Kalinića u Zagrebu i Simovića na srpsko-hrvatskoj granici. Za njim je u septembru 2010. raspisana međunarodna poternica, dok je Milisavljević na medjunarodnoj poternici od marta 2003. godine posle ubistva premijera Zorana Đinđića.

Bojoviću i Milisavljeviću će se suditi u odsustvu.

Prema pisanju hrvatskih medija, Bojovića je sa pomenutim ubistvima, ali i drugim krivičnim delima povezao pripadnik Kalinić, koji je Srbiji izručen iz Hrvatske 25. avgusta 2010.

Milisavljević je u odsustvu osudjen na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Đinđića, dok je za krivična dela koja je izvršio kao pripadnik "zemuskog klana" dobio 40 godina zatvora.

Kaliniću i Simoviću početkom septembra je počelo ponovljeno sudjenje zbog učešća u ubistvu premijera Đinđića.

Ponavljanje suđenja je dozvoljeno, jer su obojica osudjena na po 30 godina zatvora, kao i na 40 godina zatvora u procesu protiv "zemunskog klana", koji će iz istih razloga biti u odnosu na njih dvojicu.

Kalinić je uhvaćen u Zagrebu 8. juna, kada ga je iz vatrenog oružja ranio Simović, koji je naredne noći uhapšen na srpskoj strani granice sa Hrvatskom.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnici navodi da je Bojović stao na čelo "zemunskog klana" posle ubistva njegovih vođa Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića u martu 2003. godine, a svoju moć učvrstio je nakon hapšenja Milorada Ulemeka Legije.

Bio je uhapšen 22. septembra 2007. zbog sumnje da je skrivao odbegle pripadnike "zemunskog klana". Međutim, kako za to nije bilo dokaza, bio je optužen samo za nezakonito posedovanje oružja i falsifikovanje dokumenta.

Pušten iz pritvora 14. aprila 2008, nakon izricanja prvostepene presude, tako da mu je od potvrđene kazne ostalo da odsluži sedam meseci zatvora.

Povezane vesti: Suđenje Luki Bojoviću zbog ubistva Sretko Kalinić tereti Luku Bojovića Luki Bojoviću suđenje u odsustvu 8. juna Luka Bojović i pod finansijskom istragom Bojović osumnjičen za tri ubistva

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suđenje Luki Bojoviću za atentat na Draškovića

Izvor: S media, 05.Okt.2011

Suđenje odbeglom Luki Bojoviću trebalo bi da počne sutra u Specijalnom sudu. Bojović se tereti kao organizator ubistva Branka Jeftovića Jorge 2004., za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka. ..Suđenje odbeglom Luki Bojoviću i još trojici optuženih za više ubistava...

Nastavak na S media...

Počinje suđenje Luki Bojoviću

Izvor: B92, 06.Okt.2011, 02:25

Beograd -- U Specijalnom sudu u Beogradu trebalo bi da počne suđenje Luki Bojoviću,Milošu Simoviću,Sretku Kaliniću i Vladimiru Milisavljeviću, optuženima za više ubistava...Oni se terete i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića...Suđenje je trebalo da počne u junu, ali je odloženo na zahtev...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.