Sloboda: Prva smena na poslu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Dec.2010, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sloboda: Prva smena na poslu

ČAČAK -

Radnici vojne fabrike Sloboda u Čačku vratili su se danas na posao, dva dana posle požara i lančanih eksplozija koje su trajale oko 20 sati.

U sindikatu Slobode agenciji Beta je rečeno da uslovi za rad još nisu normalizovani, da po halama još ima šuta od oštećenih plafona, od eksplozija su na većini kancelarija i hala popucala stakla zbog čega hale ne mogu dovoljno da se zagreju, ali da su svi radnici u prvoj smeni došli u fabriku.

U delu fabrike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << juče je ugašen požar, a stručne ekipe vojske i policije su u fabrici i vrše sanaciju terena oko pogona koji je izgoreo i eksplodirao, a u toku je i istraga o tom događaju.

U pogonu za kompletiranje municije u vojnoj fabrici Sloboda u ponedeljak je izbio požar, praćen detonacijama, koje su odjekivale do utorka u podne.

U požaru i eksploziji nije bilo povređenih radnika, a potpuno je izgoreo pogon sa opremom i robom što je pričinilo materijalnu štetu od oko 10 miliona evra. Oštećeno je i 14 okolnih kuća na kojima je popucao crep i malter i polomljena stakla na prozorima.

Geleri od municije koja se nalazila u pogonu zahvaćenom požarom leteli su i nekoliko kilometara od fabrike i padali u dvorišta kuća u obližnjem naselju u Jezdinskom polju.

Zavod za zaštitu javnog zdravlja iz Ćuprije konstatovao je u utorak, nakon merenja, da nema prekoračenja zagađujućih materija u vazduhu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici "Slobode" na poslu

Izvor: B92, 29.Dec.2010

Čačak -- Radnici vojne fabrike "Sloboda" u Čačku vratili su se na posao, a danas bi trebalo da počne i uviđaj nakon požara i lančanih eksplozija u toj fabrici...Od utorka popodnem nije bilo detonacija, a ekipe Tehničko-remontnog zavoda iz Kragujevca počele su raščišćavanje terena oko fabrike...U...

Nastavak na B92...

Uviđaj u izgoreloj fabrici "Sloboda"

Izvor: Blic, 29.Dec.2010

Očekuje se da će tokom dana stručne ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije početi uviđaj u čačanskoj Slobodi, u kojoj je u ponedeljka popodne došlo do požara i serije eksplozija. ..Pripadnici Tehničko-remontnog zavoda iz Kragujevca nastavili su i danas rašćišćavanje terena u kompaniji,...

Nastavak na Blic...

U "Slobodi" nastavljena proizvodnja u neoštećenim pogonima

Izvor: Glas javnosti, 30.Dec.2010, 07:36

ČAČAK - Trećeg dana posle požara i eksplozija koje su uništile deo proizvodnih i skladišnih prostora u kompaniji "Sloboda" juče je nastavljena proizvodnja u drugim pogonima...- U bezbednim delovima preduzeća jutros su se okupili radnici namenskog dela fabrike, a proizvodnja je nastavljena u svim...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.